16-vuotias Matias Riikonen siirtyy MyPasta Ilvekseen — ”Matias on asettanut selkeäksi tavoitteekseen kehittyä huippupelaajaksi, joten intressimme kohtaavat”

Lukas Pearsall

16-vuotias Matias Riikonen lähti Kakkosen MyPasta kehittymään isompiin ympyröihin Tampereelle. Arkistokuva viime joulukuulta.
16-vuotias Matias Riikonen lähti Kakkosen MyPasta kehittymään isompiin ympyröihin Tampereelle. Arkistokuva viime joulukuulta.

MyPan kasvatti Matias Riikonen, 16, siirtyi vapaalla siirrolla jalkapallon liigaseura Tampereen Ilvekseen.

16-vuotiaiden maajoukkueen maalivahti teki 2+2-vuotisen sopimuksen Ilveksen kanssa.

Riikonen pelasi kuluvalla kaudella MyPan maalilla kolmessa Kakkosen ottelussa.

Ilveksen ja poikamaajoukkueiden maalivahtivalmentaja Mikko Kavénin opissa Riikosesta koulitaan seuraavaa liigatason vahtia.

— Matias tulee Tampereelle Sammon urheilulukioon ja hän koki, että Kavénin valmennukseen pääseminen on seuraava hyvä askel uralla. Mikko katsoo Matiaksen kohdalla ottelukohtaisesti, missä on sopivin paikka hakea peliaikaa. Kakkosjoukkue, A- ja B-junnut tai yhteistyöseurat. Vaihtoehtoja on monia, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo seuran verkkosivuilla.

— Meiltä on omista junioreista hieman puuttunut potentiaalinen maalivahti. Matias on asettanut selkeäksi tavoitteekseen kehittyä huippupelaajaksi, joten intressimme kohtaavat, Wiss jatkaa.

Riikonen solmi viime talvena kolmen vuoden sopimuksen Kakkoseen nousseen MyPan kanssa. Sopimukseen sisältyi kuitenkin pykälä, joka sallii siirtymisen isompiin ympyröihin kesken sopimuskauden.

Viime vuonna Riikonen pelasi ensimmäistä kertaa aikuisten sarjassa, kun hän torjui palloja neljässä MyPan sarjaottelussa Kolmosessa.

— Pelinopeudessa ja kovuudessa huomasi suurimmat erot junioripeleihin verrattuna. Fysiikkaa tulee iän myötä lisää ja pelinopeuteen tottuu, kun pelejä tulee lisää, Riikonen sanoi viime joulukuussa Kouvolan Sanomien Junioritiistaissa.

Luetuimmat