KPL vastaa kritiikkiin finaalien turvaväleistä ja myöntää, että asioita olisi voinut tehdä paremmin – "Valta jäi katsojille, joista jokainen suhtautuu koronaan eri tavoin"

Lumikki Haaja

Ässätornin portilla oli pitkä jono, kun portit aukesivat 75 minuuttia ennen ottelun alkua.
Ässätornin portilla oli pitkä jono, kun portit aukesivat 75 minuuttia ennen ottelun alkua.

KPL:n myyntipäällikkö Simo Pyöriä sanoo tienneensä etukäteen, että turvaväliasia on suurennuslasin alla kaikissa urheilutapahtumissa.

Pyöriän mukaan KPL olisi voinut tehdä sunnuntaina asioita paremmin.

Samalla hän muistuttaa jokaisen katsojan olevan vastuussa itsestään ja kaveristaan.

– Ajatus oli, että ne, jotka haluavat kiihkeämmin turvavälit pitää, myös paikan siihen löytävät. Nämä paikat ovat meillä lautakatsomot terassin jatkeena kakkospuolella ja betonikatsomon vieressä kolmospuolelle. Nyt nämä molemmat katsomonosat jäivät tyhjiksi, kun meillä ei ollut pakotusta ohjata ihmisiä sinne.

Pyöriä sanoo, että valta jäi katsojille, joista jokainen suhtautuu koronaan eri tavoin.

– Betonikatsomossa turvavälit olivat mielestäni ihan ok, mutta hevosenkengässä eli aurinkokatsomossa aurinkoisena päivänä näin ei ollut. Paremmin valvottuna se olisi ollut, mutta katsojia ei voi loputtomiin kytätä.

Jussi Lopperi

6663571.jpg

Jälkiviisaana Pyöriälle nousee esiin kuppi-istuimien huputtaminen, mikä olisi ollut merkki siitä, että paikka on pois käytöstä.

– Katsomosta ei kannata poistaa joka toista penkkiä, koska kaveriporukat ja perheet saavat olla yhdessä, ja suurin osa tulee peleihin porukassa eikä yksin. Ehkä kaksi tai kolme penkkiä kymmenestä olisi voinut merkata pois käytöstä.

Turvavälien pitämisestä jonossa Pyöriä sanoo, että "maassa on ollut merkkauksia jossain vaiheessa".

– Tämäkin on ihmisten yhteinen asia. Meillä ei ole niin paljon santarmia, että saisimme tilannetta jatkuvasti valvottua.

Tämäkin on ihmisten yhteinen asia. Meillä ei ole niin paljon santarmia, että saisimme tilannetta jatkuvasti valvottua. — Simo Pyöriä

Pyöriä kertoo, että KPL:n hallitus ei harkinnut maskisuositusta.

Myyntipäällikkö itse pyöritteli ajatusta mielessään, mutta hylkäsi sen.

– Pohdin, pitäisikö seuran piikkiin ostaa porteille maskeja. Totesin, että kolmen tunnin aikana niitä olisi käytetty vaihtelevasti. Se investointi olisi mielestäni ollut enemmän julkikuvan kiillottamista kuin sitä, että olisimme oikeasti tehneet jotakin tämän vallitsevan tilanteen takia.

Jussi Lopperi

6663389.jpg

Pyöriän mukaan KPL onnistui sisätilassa klubillaan huomioimaan turvavälit.

Tilaan tehtiin varta vasten lisää pituutta ja asiakaspaikkojen määrää lisättiin 140:stä 220:een.

Runkosarjassa KPL myi heinäkuun loppuun saakka kolmeen katsomolohkoon yhteensä 1500 lippua, eli 500 lippua per lohko.

Lumikki Haaja

6663313.jpg

Elokuun alusta ulkoilmatapahtumissa ei ole avin ohjeistuksen mukaan rajoitettu yleisömäärää, mutta turvavälit pitää mahdollistaa.

Toisen loppuottelun KPL kertoi jo torstaina olleen loppuunmyyty.

Ilmoitettu yleisömäärä 2580 oli peräisin sisääntuloporttien laskureista.

– On vastuullista ilmoittaa se lukema, mikä porteilta saadaan. Seurana haluamme olla vastuullinen eikä pelkästään esittää olevamme. Olen saanut myöhemmin kuulla, että katsojia on tullut pummilla sisään.