Omainen vahvistaa: Kouvolalainen hiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen on kuollut — Syöpä vei lahjakkaan hiihtäjän ja soittajan

Omainen vahvistaa: Kouvolalainen hiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen on kuollut — Syöpä vei lahjakkaan hiihtäjän ja soittajan

Kouvolalainen maastohiihtomaajoukkueessa hiihtänyt 36-vuotias Mona-Liisa Nousiainen on kuollut. Hänen miehensä Ville Nousiainen vahvistaa Kouvolan Sanomille vaimonsa kuolleen pitkäaikaiseen sairauteen. Mona-Liisa Nousiainen sairasti syöpää.

Pariskunnalla on vuonna 2010 syntynyt tytär.

Nousiaisen lähiomaiset toivovat saavansa rauhaa suruaikaan.

Hiihtoura vaihtui soittoon

Kouvolan Hiihtoseuraa edustaneen Mona-Liisa Nousiaisen ura oli huikea. Nousiainen oli kolminkertainen hiihdon nuorten maailmanmestari ja viisinkertainen mitalisti. Aikuisten MM-kilpailujen sprintissä hän sijoittui seitsemänneksi Oberstdorfissa 2005, 12:nneksi Sapporossa 2007 ja seitsemäs Val di Fiemmessä 2013.

Viime keväänä hän kertoi Kouvolan Sanomille lopettavansa hiihtouransa Taivalkosken SM-kisoihin ja keskittyvänsä soittoon.

Nousiainen jatkoi Sibelius-akatemiassa opiskelujaan hiihtouransa jälkeen. Kultainen Harmonikka -kilpailun hän voitti vuonna 1999 ja Hopeisen Harmonikan 1993. Yhteensä hänellä on viisi harmonikansoiton Suomen mestaruutta. Hänen tavoitteenaan oli valmistua musiikin maisteriksi ja ryhtyä harmonikansoiton opettajaksi.

Juttua muokattu kello 16.39. Tarkennettu Ville Nousiaisen lausuntoa.

Luetuimmat