Luistimet piirtävät positiivista Kouvola-kuvaa – KooKoo Jäätaiturit juhli kymmenvuotista taivaltaan korkeatasoisella muodostelmaluistelun kutsukilpailulla

Kari Huusari

KooKoo Jäätaiturien Team Pink Pearl valloitti Kouvolan jäähallin yleisön Myrskyluodon Maija -ohjelmallaan, jonka joukkue esittää vielä maaliskuussa Turun loppukilpailussa. KKJT:n Helmi-kisoilla juhlistettiin seuran kymmenvuotista toimintaa.
KooKoo Jäätaiturien Team Pink Pearl valloitti Kouvolan jäähallin yleisön Myrskyluodon Maija -ohjelmallaan, jonka joukkue esittää vielä maaliskuussa Turun loppukilpailussa. KKJT:n Helmi-kisoilla juhlistettiin seuran kymmenvuotista toimintaa.

Kouvolan jäähallista on tullut tuttu paikka paitsi kiekkoliigaa seuraavalle yleisölle, myös suomalaiselle taitoluisteluväelle. Kouvolalaiset tunnetaan taitavina kisajärjestäjinä ja aktiivisina toimijoina niin yksinluistelun kuin muodostelmaluistelunkin saralla.

Täyden vuosikymmenen toiminut KooKoo Jäätaiturit juhlisti sunnuntaina merkkivuottaan muodostelmaluistelun Helmi-kisoilla, joihin saapui väkeä aina Kokkolaa myöten. Kotiseura nappasi hopeaa sekä noviisien että juniorien sarjassa. Palkitut joukkueet olivat Team White Pearl ja Pink Pearl. Silver Pearl oli tulokkaissa kuudes ja Black Pearl aikuisten sarjassa viides.

Pinkit ja Valkoiset lähtevät maaliskuun kahdeksantena Turussa järjestettäviin loppukilpailuihin.

– Tähän mennessä meillä on ollut viisi kilpailua. Kauden päätavoite on loppukilpailuissa, kertovat Pink Pearlin kapteenit Sofia Luoma-aho ja Tytti Nieminen.

Vahvaa tulkintaa

KKJT:n muodostelmaluistelun päävalmentaja Jenna Orreveteläinen ja vastuuvalmentaja Anna-Riikka Toiviainen aloittavat uuden kauden jo toukokuussa, jolloin muodostetaan joukkueet ja käynnistetään harjoittelu.

– Ohjelmat lyödään lukkoon kesän aikana.

Pink Pearlin tämän kauden ohjelma perustuu Myrskyluodon Maijan tarinaan ja musiikkiin. Valmentajat olivat tyytyväisiä näkemäänsä.

– Joukkue hyödyntää aikaisemmissa kilpailuissa saamaansa kokemusta. Nyt ohjelmaan saatiin vielä lisää voimaa, Orreveteläinen kuvailee.

Toiviainen kehuu luistelijoita vahvasta tulkinnasta, jota Luoma-aho ja Nieminen myöntävät joukkueen kanssa hakevansa.

– Teema on tunnettu ja siihen on yleisönkin helppo päästä sisään. Sitä on ihana esittää, luistelijat sanovat.

Yli 100 harrastajaa

Pidän myös joukkuelajeista, ja tässä yhdistyvät molemmat. — Tytti Nieminen

Huhtikuun viidentenä esitettävän kevätohjelman, Aladdinin, jälkeen KKJT:n väki pitää pienen loman. Kauden aikana harjoitustahti on tiivis, viisi kertaa ja jopa 15 tuntia viikossa.

KooKoo Jäätaitureissa on kaikkiaan kahdeksan muodostelmaluistelujoukkuetta. Kilpailevia joukkueita on neljä, ja uutta väkeä liittyy mukaan joka vuosi. Seurassa on jo yli 110 muodostelmaluistelun harrastajaa.

Sofia Luoma-ahon ja Tytti Niemisen mielestä lajin pariin on mukava tulla.

– On upeaa luistella muiden kanssa. Joukkueelta saa tsemppiä, Luoma-aho sanoo.

Luistelu on ollut Niemisen suosikkilajeja pienestä asti.

– Pidän myös joukkuelajeista, ja tässä yhdistyvät molemmat.

Kouvolalla hyvä maine

Kouvolan maine luistelukaupunkina on kiirinyt laajalle. KKJT:n muodostelmaluistelujaoston puheenjohtaja Petra Vainio-Tykkälä ja kilpailunjohtaja Hanna Tuominen tietävät, että Kouvolaan tullaan mieluusti kilpailemaan eri puolilta Suomea.

– Meille on syntynyt yhteinen Helmi-perhe, jonka jäsenten sitoutumisesta olemme kiitollisia. Luistelijoiden perheet ovat aina ahkerasti mukana kisojen ja tapahtumien järjestelyissä ja jaksavat kyyditä luistelijoita harjoituksiin, Vainio-Tykkälä kiittelee.

Kotikisat ovat korkeatasoisia tapahtumia.

– Ohjelmat olivat hyvin harjoiteltuja ja päivän aikana saatiin ihastella korkeatasoista kilpailua, Tuominen arvioi.

Helmi-kisoissa muistettiin KooKoo Jäätaiturien perustajajäsentä ja pitkäaikaista hallituksen jäsentä Nina Salmela-Mäkelää kukkakimpulla. Juhlakilpailun yllätysesiintyjänä nähtiin Aleksanteri Hakaniemi.