Pelicans haki harvinaiset liigapisteet Sumulaaksosta – "Kauden huonoin kotipeli meiltä", KooKoon Oskari Manninen tiivisti

Ottelua seurasi 1 911 katsojaa, mikä on toistaiseksi kauden korkein lukema Kouvolan jäähallissa.

Jussi Lopperi

KooKoo ajoi kolmannen erän lopussa Pelicansia takaa kahden kenttäpelaajan ylivoimalla, mutta kultakypärä Kasper Björkqvistin tolppaohjausta lähemmäs tasoitusmaalia se ei päässyt.
KooKoo ajoi kolmannen erän lopussa Pelicansia takaa kahden kenttäpelaajan ylivoimalla, mutta kultakypärä Kasper Björkqvistin tolppaohjausta lähemmäs tasoitusmaalia se ei päässyt.

Pelicans kävi hakemassa keskiviikkoiltana Sumulaaksosta perin harvinaiset kolme liigapistettä. Lahtelaisten kuudesta edellisestä vierailusta mastokapunkiin on viety nimittäin vain yksi voitto.

Tällä kertaa Iikka Kangasniemi kuitenkin kuittasi kauden ensimmäisellä maalilla täyden pistesaaliin Pelicansille ja sinetöi päätöserässä numeroiksi 2–3 (1–1, 1–1, 0–1). Samalla katkesi KooKoon kahdella voitolla alkanut muikea kotiputki.

– Pelicans tuli todella kovaa alussa ja me emme taas olleet siihen valmiita. Sen jälkeen päästiin kyllä peliin kiinni. Viimeistely jäi tällä kertaa ontumaan. Ylivoimassa meillä on ihan hyvä aihio, mutta se ei vielä tällä hetkellä tuota tulosta, niputti KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas.

Ottelua seurasi paikan päällä 1 911 katsojaa, joka oli pari sataa enemmän kuin lauantaina.

– Oli hienoa nähdä keskiviikon pelissä taas vähän enemmän yleisöä. Sitä tänne halliin tarvitaan, kommentoi Ahokas.

Jussi Lopperi

Hanakasti laukonut Ahti Oksanen saalisti taas kaksi syöttöpinnan.
Hanakasti laukonut Ahti Oksanen saalisti taas kaksi syöttöpinnan.

KooKoo ajoi takaa

KooKoo ajoi Pelicansia takaa koko 60-minuuttisen ja Trevor Mingoia ja Oskari Manninen viimeistelivät tasoitusmaalit. Manniselle osuma oli kauden ensimmäinen ja Mingoialle toinen.

– Kauden huonoin kotipeli meiltä. Oltiin voiton syrjässä kiinni, mutta kaveri pääsi aina tekemään johtomaalin. Tasoihin pääsimme kaksi kertaa, mutta sitä vapauttavaa johtomaalia ei saatu tehtyä. Lopun takaa-ajossa ei sitten päästy tolppaa lähemmäksi, luetteli ensimmäistä kertaa tällä kaudella osunut KooKoo-puolustaja Manninen.

KooKoo oli tehoton ylivoimalla vaikka pääsi yrittämään viisi kertaa.

– Erikoistilanteista pitää saada jatkossa enemmän onnistumisia ja maalinteon tehokkuutta pitää muutenkin parantaa. Nyt oli ihan hyviä paikkoja, diagnosoi toista kauttaan KooKoon kapteenistoon kuuluva Manninen.

Kauden avausosuma ei viime kaudella Leijona-paidassa debytoinutta Mannista suuremmin lämmittänyt.

– Se nyt oli aika turha maali ja vähän tuuripomppu. Onhan se toki ihan mukava saada pää auki, ettei ihan ylimääräisenä pyöri siellä kentällä.

KooKoo pelaa seuraavaksi kaksi vieraspeliä. Lukon vieraaksi Äijänsuolle kouvolalaiset matkustavat lauantaina. Ensi keskiviikkona KooKoo pelaa Kuopiossa KalPan vieraana.

– Tappio ärsyttää sen verran, että Raumalla saamme varmasti itsestämme enemmän irti, arveli Manninen.

Jussi Lopperi

Oskari Salminen pelasi kauden ensimmäisen pelinsä KooKoon maalilla.
Oskari Salminen pelasi kauden ensimmäisen pelinsä KooKoon maalilla.

Tasoihin pääsimme kaksi kertaa, mutta sitä vapauttavaa johtomaalia ei saatu tehtyä. — Oskari Manninen

Björkqvist jatkoi pisteputkea

KooKoon Kasper Björkqvist venytti pisteputkeaan yhdellä syöttöpisteellä. Kultakypärän tehot ovat neljän pelin jälkeen 3+2.

Perjantain lievästä loukkaantumisesta toennut Kyle Platzer nettosi syöttöpinnat KooKoon kummastakin maalista. Ahti Oksanen kartutti syöttötilastoaan yhdellä.

KooKoon maalilla torjui kauden ensimmäisen pelinsä Oskari Salminen, joka pysäytti 19 kiekkoa. 17. liigapelinsä torjunut 21-vuotias Kotkan Titaanien kasvatti selvisi illasta lähes kuivin jaloin. Ainoastaan Pelicansin 2–1-johtomaali livahti luvattoman helposti Salmisen längistä maaliin.

Kokoonpanosta oli edelleen pois perjantaina kaukalon loukkaantumisen takia jättänyt puolustaja Peetro Seppälä. Ahokkaan mukaan päähän kohdistuneesta taklauksesta loukkaantuneen Seppälän pelikuntoa seurataan päivittäin.

– Olen tosi tyytyväinen siihen että voitimme. Emme pelanneet ehkä niin hyvin kun parissa aikaisemmassa pelissä, mutta nyt otimme taisteluvoiton. Se oli todella tärkeä joukkueelle, kommentoi Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä.

Jussi Lopperi

Sumulaaksossa kauden kolmatta kotipeliä seurasi 1 911 katsojaa.
Sumulaaksossa kauden kolmatta kotipeliä seurasi 1 911 katsojaa.

Pelicans aloitti ja lopetti vahvasti

Pelicans aloitti ottelun vahvasti ja KooKoolta kesti lähes kaksi minuuttia päästä pois omalta puoliskolta. KooKoo joutui ensimmäisen kerran kauden kotipelissään tappiolle, kun Pelicansin Oskari Laaksosen siniviivaveto pomppi kahden lahtelaismailan kautta ohi Oskari Salmisen. 0–1-maali merkittiin lopulta Hannes Björnisen nimiin.

KooKoo tasoitti pomppumaalit avauserän puolen välin jälkeen. Oskari Mannisen siniviivaheitto muutti suuntaa Pelicans-mailasta ja yllätti täysin Patrik Bartosakin.

Pelicans palasi 1–2-vierasjohtoon toisen erän alussa. Jonatan Tanus laukoi KooKoo-puolustajan jaloista kovan jäävedon, joka upposi Oskari Salmisen längistä maaliin.

KooKoo-maalin jälkeen Pelicans vaihtoi maalivahtia. Patrik Bartosakin korvasi maalilla Jasper Patrikainen.

KooKoo kipusi avauserän tapaan tasoihin Trevor Mingoian osumalla. 2–2-tasoitus syntyi aivan Pelicans-maalin edustalta ruuhkasta.

Iikka Kangasniemi viimeisteli Pelicansin voittomaalin Waltteri Merelän syötöstä. KooKoon Martin Berger seurasi pari potkua jäljessä Kangasniemen kauden avausosumaa.

KooKoo rynnisti vielä vajaat kaksi minuuttia ennen loppua, kun Pelicansin Matias Rajaniemi otti kakkosen kiinnipitämisestä. Kotijoukkue pääsi yrittämään kuudella neljää vastaan runsaat puolitoista minuuttia ja Kasper Björkqvist kilautti kiekon tolppaan.

Julius Bergman oli vielä siirtää Pelicansin 4–2-johtoon, mutta puolustajan purku omalta alueelta osui KooKoo-maalin tolppaan.

Näin pelattiin

Ottelun ratkaisu

Pelicansin Iikka Kangasniemi karkasi melkein tappituntumassa roikkuneelta Martin Bergeriltä ja viimeisteli voittomaalin kolmannen erän toisella puolikkaalla.

Sumulaakson tähti

KooKoon kultakypärä Kasper Björkqvist venytti pisteputkensa jo neljän pelin mittaiseksi. Hän on kasvattanut pinnasaldoaan kaikissa kauden peleissä.

Illan lämäri

– Se nyt oli aika turha maali ja vähän tuuripomppu. Onhan se toki ihan mukava saada pää auki, ettei ihan ylimääräisenä pyöri siellä kentällä, kommentoi KooKoo-puolustaja Oskari Manninen kauden ensimmäistään.