Marlon Deen jäätävä loppukiri katkaisi Extrem Brodden voittosarjan Kouvolassa – Ilkka Föhr saalisti uransa 300:nnen tolppansa: "Kylmä on kuin helvetissä"

Piia Sjöblomin valmentama Jacques Hyneman ja Toto5:n suosikki Tähtisekki pitivät haastajansa takanaan.

Jussi Lopperi

Antti Teivaisen ja Marlon Deen yhteistyö tuotti tulosta Kouvolan Toto5-pelin toisessa kohteessa.
Antti Teivaisen ja Marlon Deen yhteistyö tuotti tulosta Kouvolan Toto5-pelin toisessa kohteessa.

Kouvolalaisen Kimmo Kuusiston valmentama Marlon Dee teki hienon esityksen torstaina Kouvolan Toto5-raveissa. Antti Teivaisen ohjastama Marlon Dee kiri kolmannesta ulkoa vahvasti ja lipui lähtönsä kolmossuosikkina kauden ensimmäiseen voittoonsa.

Kouvolan pakkasillan ohjastajanimi oli kuitenkin Ilkka Föhr, joka ajoi Jetman Luxilla 300:nnen voittonsa. Uransa kolmannen ykkössijansa ravannut Jetman Luxi kukisti loppusuoran tuimassa taistossa Toto5:n kolmoskohteen suosikin My Radio Gagan.

– Kyllähän se viimeisin voitto tuntuu aina parhaalta, Föhr heitti lähdön jälkeen.

– Mutta kylmä on kuin helvetissä, Föhr puhisi vajaan 16 asteen pakkasessa.

Viime vuosina vähemmän ajanut Föhr istui rattailla viime vuonna yhdeksän kertaa, mutta saaliina oli vain kolme kakkossijaa. Vuonna 2019 Föhr ajoi kolme lähtöä, joista kertaalleen oli tuloksena kolmas sija.

Jetman Luxi tuli starttiin lähes kolmen kuukauden tauolta. Edellisessä startissaan marraskuussa Jokimaalla se oli jäänyt seitsemänneksi.

Voitot kiertäneet Marlon Deetä

Marlon Dee esitti komean kirin Kouvolan Toto5:n kakkoskohteessa. Sunnuntaina Lahden Jokimaalla toiseksi sijoittunut kahdeksanvuotias ruuna rouhi kolmannesta ulkoparista lopulta ykköseksi lopetettuaan viimeiset 500 metriä 13,5-kyytiä.

Marlon Deelle tolppa oli ensimmäinen kahteen vuoteen. Edellisen kerran ruuna oli voittanut Turun Metsämäellä 16. helmikuuta 2019.

– Voitto tuntuu todella hyvältä. Marlon Dee on ollut hyvä jo pitkään, mutta voitot ovat kiertäneet sitä. Viimeksi pääsimme jo aika lähelle, Kimmo Kuusisto hehkutti.

Marlon Dee on ollut hyvä jo pitkään, mutta voitot ovat kiertäneet sitä. — Kimmo Kuusisto

Kuusisto omistaa Marlon Deen yhdessä vaimonsa Mari Kuusiston kanssa.

Marlon Deen voitto tiesi sitä, että Pia Huusarin valmentaman Extrem Brodden hieno voittoputki katkesi Kouvolassa. Se oli voittanut Kouvolassa peräti viisi edellistä starttiaan, mutta nyt Marlon Dee oli parempi.

Pia Huusarin valmennustalli oli vahvasti esillä koko illan, vaikka voittoa ei talliin tällä kertaa tullutkaan. Sen sijaan tilastoihin kirjattiin kolme kakkossijaa.

Jussi Lopperi

Terho Rautiainen ja Tähtisekki olivat Toto5:n avauksessa omaa luokkaansa.
Terho Rautiainen ja Tähtisekki olivat Toto5:n avauksessa omaa luokkaansa.

Kouvolalaisen Piia Sjöblomin valmentama ja Tapio Perttusen ohjastama Jacques Hyneman otti Toto5:n päätöskohteessa toisen peräkkäisen voittonsa Kouvolassa. Ykkösradalta 2100 metrin ryhmään avannut Jacques Hyneman pääsi kätevästi heti alussa toiselle radalle, kun Raskolnikov hyppäsi laukalle.

Perttunen käänsi Jacques Hynemanin kolmannesta ulkoa kolmannelle 1300 metriä ennen maalia, jonka jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

– Tämä jaksaa hyvin ja nyt se on myös pysynyt ravilla. Helpostihan tämä menee, sanaili Perttunen, joka ohjasti Kouvolassa kaksi voittoa.

Terho Rautiaisen ohjastama Tähtisekki oli puolestaan kaiken luottamuksen arvoinen Toto5:n avauskohteessa. Tähtisekki starttasi 40 metrin pakilta, mutta eteni jo ensimmäisessä kaarteessa toiseen ulos.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Rautiainen käänsi Tähtisekin kolmannelle ja reissu ylivoimavoittoon oli alkanut. Tähtisekki veti kolmannen 500 metrin 28,0-kyytiä ja tuli lopun 25,0-vauhtia.

Neljännen Toto5-kohteen ykköseksi ravasi Jukka Torvisen Huimanni. Se kukisti maalisuoralla lähdön suosikin Summarumin.

Toto5-ilta tarjosi oikein veikanneille reilut 31 euroa.

Korjattu otsikkoon toiseksi tulleen hevosen nimi kello 9.50.