Viikonloppuna Kymiringillä juostaan ja pyöräillään – Loppukesästä radalla aikovat kisata Porschet, Superbiket ja vanhat urheiluautot

Ratavuokra on yhtiölle merkittävää tuloa, sanoo toimitusjohtaja Markku Pietilä.

Katja Juurikko

Moto GP:n MM-osakilpailu siirtyi vuodella, mutta Kymiringillä ajetaan tänä kesänä kansallisia kilpailuja. Arkistokuva on Moto GP -testiajoista viime vuoden elokuulta.
Moto GP:n MM-osakilpailu siirtyi vuodella, mutta Kymiringillä ajetaan tänä kesänä kansallisia kilpailuja. Arkistokuva on Moto GP -testiajoista viime vuoden elokuulta.

Lauantaina ja sunnuntaina Iitin Kymiringillä kilpaillaan, mutta ei moottorivoimin vaan juosten ja pyöräillen. Hyväntekeväisyystapahtuma Kymiring Running Day pidetään nyt toista kertaa.

Mukana juoksemassa on lauantaina muun muassa hiihdon olympiamitalisti Aino-Kaisa Saarinen. Tapahtuman tukija on ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio. Mahdollinen tuotto käytetään lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen.

Loppukesästä Kymiring on myös AKK Motorsportsin ja Suomen Moottoriliiton kilpailukalentereissa.

7.–8. elokuuta radalla on määrä järjestää Porsche Sport Cup -viikonloppu. Saksalaisilla urheiluautoilla kisataan kolmessa eri luokassa.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna Kymiringillä on tarkoitus ajaa ratamoottoripyöräilyn Superbike-luokan SM-kilpailu.

– Sitä ei ole vielä vahvistettu, mutta hyvin todennäköisesti se ajetaan, Jani Front kilpailua järjestävästä Motopark Racing Club ry:stä sanoo.

Iitin osakilpailu on SM-sarjan neljäs. Superbiken päätöskisa ajetaan Viron Pärnussa syyskuun lopulla.

Syyskuun 5.–6. päivä on puolestaan varattu vanhemmille kilpa-autoille, kun Kymiringillä on tarkoitus ajaa Historic Race Cupin -osakilpailuja.

Kilpailujen lisäksi Kymiringillä pidetään ratapäiviä, jolloin kuka tahansa saa testata rataa omalla autollaan tai moottoripyörällään. Seuraava ratapäivä on keskiviikkona 15.7.

Kymiringin taustayhtiön puheenjohtaja Markku Pietilä ei paljasta summia, joita radan vuokraus yhtiön kassaan tuo.

– Ratavuokra on meille merkittävää tuloa. Me vuokraamme alustan, ja tapahtumäjärjestäjä hoitaa kaiken muun.

Pietilän mukaan ratavuokran suuruus vaihtelee tapahtumasta riippuen.

Tälle vuodelle kaavailluista kansainvälisistä kilpailuista sekä ratamoottoripyöräilyn Moto GP että MM-Motocross jouduttiin siirtämään koronavirustilanteen takia ensi vuodelle. Pietilän mukaan lisävuosi ei muuta radan rakennussuunnitelmia merkittävästi.

– Siinä mielessä pidempi valmistautumisaika on etu, että viimeistelyllä ei ole enää niin kiire, mikä tuo kustannussäästöjä.

Luetuimmat