Suvi Salmimies pyytää vapaaotteluorganisaatiolta näytön paikkaa — ”Tiedän olevani sataprosenttisen oikeassa siinä, että minua paljon huonompia ottelijoita on päässyt UFC:hen”

Kouvolalainen Suvi Salmimies kirjoitti UFC:lle avoimen kirjeen ja pyysi vapaaotteluorganisaatiota antamaan mahdollisuuden.

Harri Teitto

Suvi Salmimies arvelee olevansa Suomen eniten otellut naisvapaaottelija, mutta näytön paikkaa UFC:ssä ei ole tullut.
Suvi Salmimies arvelee olevansa Suomen eniten otellut naisvapaaottelija, mutta näytön paikkaa UFC:ssä ei ole tullut.

Vapaaottelija Suvi Salmimies kirjoitti lauantaina UFC:lle avoimen kirjeen, jossa hän pyysi mahdollisuutta kokeilla siipiään yhdysvaltalaisen organisaation kehissä. Avoin kirje julkaistiin viime lauantaina MMA Viking-sivustolla.

Kouvolalainen ottelija kirjoitti vapaaotteluorganisaation vieneen häneltä useita vastustajia, jotka olivat jo allekirjoittaneet sopimuksen ottelusta Salmimiehen kanssa.

— Olen joskus ollut kokonaisella leirillä ennen ottelua, mutta sitten te tulette ja viette vastustajani pois taikamatollanne.

Salmimies on otellut ammattilaisena 15 kertaa ja voittanut kamppailuista yhdeksän. Hänen mukaansa uralle on mahtunut ylä- ja alamäkiä, mutta ottelut ovat olleet kovatasoisia.

— Seuraava askel olisi päästä sille samalle taikamatolle. Ansaitsen sen tässä vaiheessa uraani.

Uhrauksista en puhu, sillä se on sana, joka sopii vaan sellaisiin tilanteisiin, joissa tekeminen ei ole ensisijainen valinta

Uralle päätös muualla kuin Suomessa

Kouvolan Sanomat tavoitti Salmimiehen maanantaina. 32-vuotias kertoo kirjoittaneensa kirjeen UFC:lle, koska hän ei ole enää nuorenemaan päin.

— Olisi hienoa, että ura päättyisi muualla kuin Suomessa jonakin päivänä, ottelija sanoi.

Salmimies aloitti ammattilaisuransa vuonna 2014 ja on otellut ammattilaistasolla 15 kertaa. Hänellä on yhdeksän voittoa.

Ura on vapaaottelussa pitkä.

— Se on suhteellisen pitkä pätkä, kun puhutaan tämänkaltaisesta urheilusta. Ei ole tainnut kukaan muu suomalainen nainen otella niin montaa ottelua.

Salmimies kertoi kirjeessä antaneensa vapaaottelulle kaiken. Kouvolalainen totesi myös, että antaisi lajille vieläkin enemmän, jos UFC vain antaisi mahdollisuuden.

— Olen tämän lajin takia antanut jo elämästäni ja arjestani isoja juttuja. Uhrauksista en puhu, sillä se on sana, joka sopii vaan sellaisiin tilanteisiin, joissa tekeminen ei ole ensisijainen valinta, ottelija kertoi Kouvolan Sanomille.

Samuli Lindström / CAGE

Suvi Salmimies on voittanut 15 ammattilaisottelustaan yhdeksän.
Suvi Salmimies on voittanut 15 ammattilaisottelustaan yhdeksän.

Huonommat ottelijat menivät ohi

Salmimiehen mukaan monet ammattimanagerit saavat ”jos jonkinlaisia ottelijoita” taalakehiin.

— Tiedän olevani sataprosenttisen oikeassa siinä, että minua paljon huonompia ottelijoita on päässyt UFC:hen ja paraikaa myös ottelee siellä.

Salmimies ei halua keskittyä hänen ohitseen UFC:hen päässeisiin ottelijoihin, vaan sopimuksen saamiseen. Vapaaotteluorganisaatio ei ota varsinaisesti yhteyttä ottelijoihin — huomatuksi pitää tulla omilla otteluilla ja teoilla kehässä.

— Sitä tässä nyt toden teolla yritetään. Uskon täysin siihen, että voittaisin otteluita heidän riveissään, unelmaansa tavoitteleva nainen tuumii.

Kouvolalainen on saanut kirjoituksensa jälkeen vapaaottelun parissa olevilta ihmisiltä kannustavia viestejä. UFC-paikasta ei ole kuitenkaan kuulunut.

Juttua muokattu 21.19: lisätty linkki Salmimiehen avoimeen kirjeeseen.