Kouvot jatkaa tiiviillä ottelutahdilla — Korisliigan toiseksi paras levypallojoukkue BC Nokia haastaa isännät Mansikka-aholla: ”Emme voi mennä sen taakse, että väsyttää”

Katja Juurikko

Kouvojen Derrick Barden Jr. on ollut koko alkukauden tehokkaalla pelipäällä.
Kouvojen Derrick Barden Jr. on ollut koko alkukauden tehokkaalla pelipäällä.

Kouvojen korisliigamiehistön bussi kaartoi tappiollisen Kauhajoen-reissun jälkeen Mansikka-aholle torstaina aamuyöstä kello 02.30. Lepoa ei liiemmin ole pelaajille tarjolla, sillä jo perjantai-iltana Manskarille saapuu BC Nokia.

— Kaikkihan haluaisivat puhtaan harjoitusviikon alle, mutta otteluohjelma nyt vaan on tällainen. Emme voi mennä sen taakse, että väsyttää, Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja sanoo.

BC Nokia pelasi tiistaina kotihallissaan Ura-Basketia vastaan.

— Perjantainen peli Kouvolassa on meille iso haaste, mutta olen innoissani näkemässä, missä tällä hetkellä olemme. Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja on tehnyt loistavaa työtä joukkueen kokoamisessa, BC Nokian luotsi Greg Gibson sanoi Korisliiga.fi-sivustolla.

— Olemme pistäneet entisestään enemmän painotusta puolustukseen ja Kouvot on erinomainen testi, Gibson jatkoi.

Levypallot haltuun

Kouvot hävisi hallitsevalle mestarille keskiviikkona toisen kerran kuluvan kauden aikana. Karhu rokotti kouvolalaisia menetyksistä peräti 26 pisteen edestä. Lisäksi Kauhajoki rohmusi Kouvojen puolustuskorilta 13 irtopalloa.

— Meidän on parannettava välittömästi puolustuspään levypallopeliä. Nokia on sarjan toiseksi paras levypallojoukkue ja vienyt keskimäärin 13 hyökkäyslevypalloa per matsi, Oja toteaa.

Kouvoilla oli Kauhajoella myös lieviä ongelmia hermokontrollin kanssa.

— Keskityimme aavistuksen verran vääriin juttuihin. Kyseessä ei ole iso ongelma. Tärkeintä on, että opimme siitä jotain, Oja painottaa.

BC Nokialle marraskuun on ollut toistaiseksi hyvä kuukausi. Nokialaisten tilillä on nimittäin voitot kuukauden molemmista matseista. Ensin joukkue hakkasi Korihait vierasparketilla ja kukisti tiistaina Ura Basketin kotonaan 100—84.

Kouvot on hävinnyt kuluvan kauden aikana vain Kauhajoelle (kahdesti) ja Salon Vilppaalle kauden avauksessa. Neljästä seuraavasta pelistä Kouvot pelaa kolme Mansikka-aholla.

Luetuimmat

Kommentoidut