Heidi Nikkinen taisteli Kouvolan Hiihtoseuralle mitalin — Emil Liekari väsähti lopussa ja putosi palkintopallilta

Nikkisen hopea 18-vuotiaiden 15 kilometrillä ja KHS:n ainoaksi mitaliksi Nuorten SM-hiihtojen päätöspäivänä Haapajärvellä.

Sakari Kekki

Heidi Nikkinen täytti odotukset ja otti hopeaa 18-vuotiaiden 15 kilometrillä.
Heidi Nikkinen täytti odotukset ja otti hopeaa 18-vuotiaiden 15 kilometrillä.

Iltapäivällä näytti varmalta, että Emil Liekari ottaa Kouvolan Hiihtoseuralle päivän ensimmäisen mitalin sunnuntaina Haapajärvellä päättyneissä nuorten SM-hiihdoissa.

Vielä 15 kilometrin kohdalla 18-vuotiaiden sarjassa Liekari ja Vehkalahden Olli-Pekka Laitila olivat kahdestaan taistelemassa hopeasta. Neljäntenä hiihtänyt Tino Stenman oli yli 20 sekuntia jäljessä.

Puolitoista viikkoa sitten palasin Norjasta ampumahiihdon EM-kisoista ja siellä tuntui jo siltä että kausi saisi olla paketissa. — Heidi Nikkinen

Liekari väsähti ja putosi neljänneksi viimeisellä viiden kilometrin lenkillä. Tämän jälkeen Kouvolan Hiihtoseuran riveissä jännitettiin kahden viimeisen sarjan mitaleita eli Heidi Nikkisen ja lauantain hopeamitalistin Elisa Mattilan sarjoja.

”Väsytti hirveästi”

Nikkinen täytti odotukset ja otti hopeaa 18-vuotiaiden 15 kilometrillä. Espoon Ida Haapala oli päivän ylivoimaisin mestari jätettyään Nikkisen yli kahden minuutin päähän.

— Väsytti hirveästi tässä kauden viimeisessä hiihtokisassa. Puolitoista viikkoa sitten palasin Norjasta ampumahiihdon EM-kisoista ja siellä tuntui jo siltä että kausi saisi olla paketissa, Nikkinen sanoi.

Nikkinen voitti Kuopiossa kuukausi sitten kaksi mestaruutta, Haapala ei ollut siellä edes mitaleilla.

— Jos tämä kilpailu olisi käyty 2—3 viikkoa sitten, niin tulos olisi voinut olla toinen. Mutta tänään ei ollut mitään mahdollisuutta kultaan. Nyt täytyy vähän levätä, ensi viikonloppuna on Hämeenlinnassa ampumahiihdon SM-kilpailut, Nikkinen sanoi.

Liekarin lisäksi palkintosijan otti Elmeri Toivanen, hän oli 10:s 23-vuotiaissa. Elisa Mattila sen sijaan oli vasta 12:s.