Dahlström aloitti jo viikonlopun juhlat – "Lauantaina on vaimon sekä tyttöjen kanssa pienet juhlat, sunnuntaina juhlin toivottavasti kolmen pisteen voitolla"

Superpesiksen lyöjäkuninkuuden neljä kertaa voittanut Dahlström löi kaikki KPL:n neljä juoksua.

Lehtikuva/Kalle Parkkinen

Jere Dahlström kumautti Tampereella kaikki KPL:n neljä juoksua.
Jere Dahlström kumautti Tampereella kaikki KPL:n neljä juoksua.

Superpesiksen lyöjäkuninkuuden neljä kertaa voittanut Jere Dahlström löi perjantaina kaikki KPL:n neljä juoksua, kun vieraat hakivat helteiseltä Kaupin stadionilta kaksi pistettä voitettuaan sarjanousija Manse PP:n 1–0 (2–2, 2–1).

– Tavoite on aina ollut lyödä monipuolisesti ja tänäänkin onnistuin. Mutta ei tässä enää juoksuja niin tarkasti lasketa, Dahlström sanoi.

Kautta aikojen tehokkain lyöjä Dahlström viettää viikonloppuna tuplajuhlia. Lauantaina perheen kanssa, sunnuntaina Joensuuta vastaan kentällä, kun mittariin tulee 40 vuotta.

– Lauantaina vaimon sekä 8- ja 5-vuotiaiden tyttöjen kanssa pienet juhlat, sunnuntaina juhlin toivottavasti kolmen pisteen voitolla. Tytöt eivät vielä ole kovin innostuneita pesiksestä, mutta vielähän he ehtivät. Tärkeintä että jotakin harrastavat, Dahlström sanoi.

"Kentällä oli tilaa mihin lyödä"

Avausjaksolla Dahlström löi juoksunsa toisen vuoroparin aloittavalla viimeisenä lyöjänä ja viimeisellä lyönnillä. Pallo meni Mansen kopparien väliin kohti tulostaulua.

– Jos taulu olisi ollut vähän eri paikassa, niin enemmänkin olisi voinut tulla. Kentällä oli tilaa mihin lyödä. Emme olleet avausjaksolla kovin tehokkaita eikä toisellakaan, mutta otetaan voitto mukaan, Dahlström sanoi.

Toisella jaksolla Dahlström aloitti juoksut kakkospuolen välilyönnillä, 1–2-juoksu syntyi pompusta kolmannen vuoroparin tasoittavalla.

Pompulla olen tällä kaudella lyönyt korkeintaan viisi juoksua. — Jere Dahlström

– Pompulla olen tällä kaudella lyönyt korkeintaan viisi juoksua, Dahlström arvioi.

Juoksu oli kauden 51:s, Dahlström sai yhdellä kiinni kolmesti onnistunutta Koskenkorvan Patrik Wahlstenia taistelussa lyöjäkuninkuudesta.

Kohonen pelannee sunnuntaina

Kolmosvahtina alkukauden pelannut Toni Kohonen oli sivussa, mutta pelinjohtaja Iiro Haimin mukaan hän pelannee sunnuntaina. Sen sijaan ottelun kesken jättäneen Matti Saukon tilanne on avoin. Jokerina aloittanut Iiro Nokkala korvasi Saukon toisen vuoroparin alussa.

– Pelaajia riittää kyllä, katsotaan ketkä pelaavat. Tästä ottelusta voisi antaa kouluarvosanan 8. Ulkopeli toimi hyvin, sisäpelissä tapahtui kaikennäköistä sähläystä, Haimi sanoi.

Dahlströmin lisäksi KPL:lla oli myös onnistujia sisäpelissäkin. Eniten kärkilyöntejä kokosi kaksi kertaa erinomaisella lyönnillä ajolähtötilanteen luonut Sasu Toikka, viisi kappaletta. Neljään pääsi neljä pelaajaa.

Manse PP:n erinomainen kärki toimi nytkin, Juuso Myllyniemi ja Kimmo Carlson kokosivat kuusi kärkilyöntiä numeroilla 2 ja 3, mutta sen jälkeen ei yhdeksiköstä löytynyt kotiutusvoimaa.

Jokereista alkukaudesta onnistuneen Juha Niemen ruuti oli jälleen läpimärkää, useita otteluita katsomosta katselleen Tommi Malisen saldo oli kaksi lyötyä.

Näin pelattiin

Tampere–Kouvola 0–1 (2–2, 1–2)

Tampere: Juuso Myllyniemi 0/1, Petteri Alanen 1/0, Tommi Malinen 2/0, Timo Torppa 0/2.

Kouvola: Matti Saukko 0/1, Matti Latvala 0/1, Anssi Lammila 0/1, Jere Dahlström 4/0, Iiro Nokkala 0/1.

Tuomarit: Kalle Hietanen ja Miko Kotiniemi.

Yleisöä: 775.

Uusimmat uutiset