Kaupungilta tulossa 170 000 euron kädenojennus urheiluseuroille ja yhdistyksille nuorten liikuntamaksuihin

Liikunta- ja kulttuurilautakunta käsittelee tukipakettia 24. helmikuuta.

Katja Juurikko

Kaupunki suunnittelee tilavuokra-avustusta Kouvolan urheiluseuroille koronatueksi.
Kaupunki suunnittelee tilavuokra-avustusta Kouvolan urheiluseuroille koronatueksi.

Kouvolan kaupunki aikoo tukea koronatilanteen kurittamia yhdistyksiä ja urheiluseuroja nuorten liikuntapaikamaksuissa. Seurat ja yhdistykset voisivat hakea enintään 50 prosentin kompensaatiota alle 18-vuotiaiden vuoromaksuista.

Liikunta- ja kulttuurijohtaja esittää tukea varten 170 000 euron lisämäärärahaa tämän vuoden talousarvioon.

Tukea voisi hakea 30.11.2021 asti. Kaupungin liikunta- ja kulttuuripalvelut täsmentää hakuaikataulua ja myöntämisperiaatteita kevään aikana.

Kaupungin tiedotteen mukaan taustalla on huoli lasten ja nuorten pysyvämmästä liikuntaharrastusten ulkopuolelle jäämisestä korona-ajan jälkeen sekä seurojen toimintaedellytyksistä korona-aikana.

Seurojen taholta on toivottu yleisluonteista tukea liikuntavuorojen maksuihin korona-aikana. Liikuntatilojen ollessa kiinni koronamääräysten vuoksi liikuntavuorot ovat peruttu, joten niistä ei ole peritty maksuja.

Liikunta- ja kulttuurilautakunta käsittelee tukipakettia kokouksessaan 24. helmikuuta.

Samassa kokouksessa käsitellään myös liikuntapaikkojen hoitoavustusta yhdistyksille. Luistelualueita tai hiihtolatuja ylläpitävät yhdistykset voivat hakea kaupungin liikuntapalveluilta korkeintaan 2 000 euron kunnossapitotukea kulujensa kattamiseksi. Yhteensä tähän esitetään 32 000 euron lisämäärärahaa.

Mikäli lautakunta päättää hyväksyy lisämäärärahat, asia etenee kaupunginhallitukseen ja edelleen kaupunginvaltuustoon.