Lumipyry lykkäsi sarja-avausta — Kouvolan pojat odottavat vesi kielellä pääsyä SM-karsintakentille

KJP:n kausi alkaa säiden niin salliessa tulevana viikonloppuna Lehtomäessä.

Kari Huusari

Sasu Hernesniemi (numero 19) kuljettaa palloa KJP:n P17-joukkueen harjoituksissa Sami Hyypiä -areenalla. Valmentaja Mike Keeney uskoo yritteliääseen ja kilpailuhenkiseen joukkueeseen, joka pääsee aloittamaan SM-karsintasarjan tulevana viikonloppuna kotikentällä Kouvolassa.
Sasu Hernesniemi (numero 19) kuljettaa palloa KJP:n P17-joukkueen harjoituksissa Sami Hyypiä -areenalla. Valmentaja Mike Keeney uskoo yritteliääseen ja kilpailuhenkiseen joukkueeseen, joka pääsee aloittamaan SM-karsintasarjan tulevana viikonloppuna kotikentällä Kouvolassa.

Naukuva pakkanen hiipii Sami Hyypiä -areenalle jokaisella ovenavauksella, kun hallin suojiin marssii nuorten jalkapalloilijoiden katkeamaton jono.

— Kylmää on, myöntää valmentaja Mike Keeney.

Sarjapelit merkitsevät meille todellisia kilpailuja, koitoksia joihin pojat eivät vielä ole joutuneet. — Mike Keeney

Kalifornian leppeästä ilmanalasta Suomen talveen palanneella futismiehellä tosin riittää muutakin mietittävää kuin tammikuun loppupäivien pakkasennätyk-

set.

Keeney luotsaa Kouvolan Jalkapallon P17- eli B-junnujoukkuetta, joka valmistautuu parhaillaan ikäluokkansa SM-karsintasarjaan. Sarjan puolestaan piti käynnistyä viime lauantaina Espoossa, mutta pääkaupunkiseudulla raivonnut lumimyräkkä piti kentän suljettuna. Näin ollen pallo pitäisi potkaista liikkeelle tulevana viikonloppuna Lehtomäessä.

Honka-kohtaamisen lykkääntyminen merkitsi KJP:lle sitä, että kouvolalaiset eivät päässeet heti kauden alussa todelliseen kuntotestiin. Monet listaavat Hongan yhdeksi sarjan kovimmista yhdessä HJK:n kanssa.

”Pojat tekevät kovasti töitä”

KJP:n ryhmä ei häpeä vertailussa edellä mainittujen kanssa. Ringissä on kolmisenkymmentä pelaajaa, joten pientä kilpailuakin tuntuu ilmassa.

— Pitää vain oppia tuntemaan pelaajat tarpeeksi hyvin, että osaa valita miehistöt karsintaotteluihin. Isossa ryhmässä taso vaihtelee kovasti, mutta kyllä tässä ryhmässä hyviä poikia on, arvioi Keeney.

Keeney itse hyppäsi ruoriin joulukuun alkupuolella. Nyt takana on runsas annos monipuolisia harjoituksia. Treenejä pidetään keskimäärin neljästi viikossa.

— Harjoituksiin mahtuu sekä laji- että voimatreenejä. Pojat tekevät kovasti töitä. Täysimittaisia peliharjoituksia meillä ei ole ollut tilanpuutteen takia, joten siinä mielessä muutamat muut joukkueet ovat vähän etulyöntiasemassa.

Kovalla tahdolla eteenpäin

Ahkeruus ja tunnollisuus ovat varmaan kymenlaaksolaisia luonteenpiirteitä, miettii valmentaja.

— Nämä kaverit nauttivat tekemisestä, mutta he ovat myös sopivasti kilpailuhenkisiä. He tietävät, että omasta asemastaan pitää tietyllä tavalla kamppailla. Eikä siinä mitään pahaa ole. Muuten kaikki sujuisi liian helposti.

Keeney haluaa rohkaista nuoria ja lahjakkaita pelaajia.

— Pojilla on kova tahto päästä eteenpäin. Lisäksi tuossa iässä he ovat vielä valmiita kuuntelemaan neuvoja ja oppimaan uusia asioita. Vanhemmilla pelaajilla tuppaa olemaan jo vähän isompi ego, valmentaja naurahtaa.

Kovia haasteita tarjolla

”Baptism by fire”, tulikaste, kuvailee Mike Keeney koko joukkueen tunnelmia sarjakauden alussa. Honka-ottelun piti täyttää nuo tulikasteen vaatimukset, mutta kovia haasteita on toki tarjolla jatkossakin.

— Sarjapelit merkitsevät meille todellisia kilpailuja, koitoksia joihin pojat eivät vielä ole joutuneet.

Viime viikolla Keeney pohdiskeli, että sarja-avaus olisi joko loistava esitys tai eloonjäämiskamppailu. Samat arviot hän liittää nyt koko kauteen:

— Jos me onnistumme näissä peleissä, olemme yksi ikäluokan parhaista joukkueista.

Hyvä joukkuehenki

Topparin tontilla pelaava jaalalainen Severi Pöysä, 16, on Susien kasvatti. Nuorukainen on harrastanut jalkapalloa lähes kymmenen vuotta. Mitä futiksen seuraamiseen tulee, Pöysä kertoo tunnustavansa Manchester Unitedin värejä.

— Oman ikäluokkani SM-karsintasarjalta odotan kovia pelejä. Nuo Honka ja HJK ovat varmaan ne parhaat tason mittarit.

KJP:n ryhmässä ei ole ihan kiveen hakattuja tavoitteita, mutta Pöysä myöntää, että pääsy SM-sarjaan maistuisi makealta.

— Meillä on hyvä joukkuehenki ja olemme treenanneet paljon. Tuntuu ihan kivalta päästä tosissaan pelaamaan.

Severi Pöysän tulevaisuus taitaa pyöriä vahvasti jalkapallon ympärilä.

— No joo, sellainen realistisempi unelma olisi päästä pelaamaan Jalkapalloliigaan.