Voittoputki jatkui, mutta hiki tuli — Kouvottaret jatkaa edelleenkin voittojen tiellä, mutta ToPo antoi hurjan vastuksen

Kouvottarilla oli hankaluuksia yksi vastaan yksi -puolustamisessa, ja se näkyi virhetilastoissa.

Katja Juurikko

Kouvojen Ameryst  Alston (7) upotti peräti 29 pistettä ToPoa vastaan.
Kouvojen Ameryst Alston (7) upotti peräti 29 pistettä ToPoa vastaan.

Kouvottaret haki kahdeksannen voittonsa yhtä monessa ottelussa naisten Korisliigassa, kun ToPo kaatui kotisalissaan pistein 83—90 (40—42).

Voitto vaati täyden iltapuhteen ja vääntämistä loppuun asti.

ToPolla on intensiivinen, vastustajalle inhottava pelitapa ja tämä on vastustajalle erittäin vaikea paikka voittaa. — Mika Hartonen

Ottelu alkoi kääntyä vieraille vasta loppuhetkillä Ameryst Alstonin (29/4) nostettua numeroiksi 81—86 hienon yksilösuorituksen jälkeen reilut puoli minuuttia ennen loppua.

— ToPolla on intensiivinen, vastustajalle inhottava pelitapa ja tämä on vastustajalle erittäin vaikea paikka voittaa, Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen viittasi ToPon kotisaliin, Munkkiniemen yhteiskoulun palloiluhalliin.

Kouvottaret aloitti tuulispäänä ja johti reilun kahden ja puolen minuutin jälkeen 9—0. ToPo taisteli ja hivuttautui kantaan (18—21) erän lopulla ja teki niin uudestaan ja uudestaan.

Toisella neljänneksellä Kouvottarien mentyä 12 pisteen johtoon (25—37) ToPo vastasi viemällä seuraavan pariminuuttisen 11—0 ja tulemalla pisteen päähän (36—37).

— Topo juoksee ja taistelee, olimme laiskoja puolustamisesssa. Louin oli hyvä, vaikea puolustaa, toi heidät peliin, tuumi ottelun parhaana palkittu Kouvottarien Camille Zimmerman (22/11).

Alex Louin (32/8) oli jälleen ToPon pelillinen johtaja ja heitti koko ottelun kovimman pistelukeman.

— Hän ei sentään heittänyt 40 pistettä, Hartonen murjaisi.

Kouvottarilla oli hankaluuksia yksi vastaan yksi -puolustamisessa, ja se näkyi virhetilastoissa. Jo ennen taukoa Alstonin, Jemina Airaksisen ja Claire Lamunun virhemäärä oli kolmessa. Tämä myös vaikutti peliin, Hartonen myönsi.

— Olin jo huolissani, tuleeko virheistä meille noutaja.

Lopulta vain Kaisa Lindin virhetili täyttyi ennen loppusummeria.

Zimmermanin ja Alstonin ohella Kouvottarista loisti Roosa Frimodig (14/3), joka painoi kovia kolmen pisteen heittoja tärkeisiin paikkoihin, kuten kolme minuuttia ennen loppua tilanteessa 74—74, kun Zimmerman oli juuri tuonut Kouvottaret tasoihin. Sen jälkeen ToPo ei enää kuskin paikalle päässyt.