Kouvolan Jalkapallon Elina Mankki valittiin jälleen maajoukkueeseen

Jussi Lopperi

Kouvolan Jalkapallon väreissä päättyneellä kaudella B-tyttöjen Ykkösen maalipörssin voittanut Elina Mankki on edennyt 2002-ikäluokan maajoukkueeseen.
Kouvolan Jalkapallon väreissä päättyneellä kaudella B-tyttöjen Ykkösen maalipörssin voittanut Elina Mankki on edennyt 2002-ikäluokan maajoukkueeseen.

Valkealan Kajon kasvatti Elina Mankki jatkaa hyvälle alulle saamaansa matkaa alle 16-vuotiaiden tyttöjen jalkapallomaajoukkueessa.

Päävalmentaja Marko Saloranta nimesi joulukuun ensimmäisellä viikolla Eerikkilän urheiluopistolla pidettävälle maajoukkueleirille 29 pelaajaa, joista yksi on Mankki.

2002-ikäluokka pelasi lokakuussa ensimmäiset maaottelunsa, kun se kohtasi kahdesti Venäjän Tehtaan kentällä Valkeakoskella. Suomi voitti ensimmäisen osan 3—2, Venäjä vei toisen 1—3. Voitto-ottelussa Mankki vaihdettiin kentälle 84. minuutilla. Tappio-ottelussa hän ei saanut peliaikaa.

U16-maajoukkueen leirillä harjoitellaan, ja viimeisenä leiripäivänä ryhmä pelaa keskinäisen 11 vastaan 11 -ottelun. Seuraava leiri pidetään tammikuussa. Toukokuussa Suomi on mukana taas tosipeleissä UEFA Development -turnauksessa.

Kajon ja Susien kautta KJP:hen

Mankki oli menneellä kaudella kantavia voimia Kouvolan Jalkapallossa B-tyttöjen Ykkösessä. Talvikaudeksi SM-sarjaan noussut joukkue sai Mankilta kesän aikana peräti 32 maalia.

Viime vuonna Mankki kruunattiin viimeiseksi jääneessä Palloliiton Piirijoukkue-cupissa C14-sarjassa turnauksen maalitykiksi. Vuonna 2015 Mankki kelpuutettiin jo Piirijoukkue-cupiin maalivahdin roolissa, mutta keuhkokuume esti osallistumisen.

Jalkapallo täyttää Tirvalla asuvan tytön vapaa-ajan. Ensikosketuksensa futikseen Mankki otti koulun välitunneilla ja Kouvolan Sanomien Pilkku-jalkapallokoulussa. Aiemmin harrastuksiin kuului myös hiihtoa ja yleisurheilua. Ennen KJP:tä Mankki pelasi Kajossa ja Susissa.

Mankin eteneminen Pikku-Helmareihin on suuri askel kouvolalaiselle tyttöjalkapalloilulle, sillä alueelta ei ole nimetty vuosikausiin yhtään maajoukkuepelaajaa. Susien Reeta Eronen (s. 1998) kutsuttiin nelisen vuotta sitten alle 16-vuotiaiden maajoukkue-ehdokkaiden joukkoon.

Ruotsin pääsarjassa Damallsvenskanissa malmöläisessä LB07:ssä pelaava Susien kasvatti Eveliina Parikka (s. 1990) puolestaan loi uraa tyttöjen maajoukkueissa ja esiintyi myös kahdesti naisten A-maaottelussa.