Kaksi voimisteluseuraa yhdistyy Kouvolassa – Tähtiseura Tempo ja KNV liikuttavat nyt yhdessä aikuisia sekä lapsia

Syitä ovat kilpailu jäsenistä, väestömäärän väheneminen ja koronaepidemian seuraukset.

Kouvolan liikunta- ja voimisteluseura Tempo

Kuusankosken naisvoimistelijoiden puheenjohtaja Tiina Lakimo (oikealla) ja Kouvolan liikunta- ja voimisteluseura Tempon puheenjohtaja Kaisa Niilo-Rämä (vasemmalla) sinetöivät seurojen yhdistymisen ”kyynärpääkättelyllä”.
Kuusankosken naisvoimistelijoiden puheenjohtaja Tiina Lakimo (oikealla) ja Kouvolan liikunta- ja voimisteluseura Tempon puheenjohtaja Kaisa Niilo-Rämä (vasemmalla) sinetöivät seurojen yhdistymisen ”kyynärpääkättelyllä”.

Kouvolan liikunta- ja voimisteluseura Tempo ja Kuusankosken naisvoimistelijat yhdistyvät ensi vuoden alusta. Seurat kertovat tiedotteessa,että yhdistymisestä on päätetty vuosikokouksissa.

Seurat ovat myös päättäneet, että yhdistyminen ei vaikuta suuremman seuran nimeen, vaan Kuusankoskella ja Kouvolan keskustassa liikuntaryhmiä tarjoaa Kouvolan liikunta- ja voimisteluseura Tempo ry.

Tiedotteen mukaan voimistelu ja seurojen aikuisille tarjoama ryhmäliikunta kilpailevat jäsenistä muiden lajien sekä aikuisten osalta myös yksityisten palveluntuottajien ja kansalaisopiston tarjonnan kanssa.

Lisäksi väestömäärän lasku ja koronaepidemian seuraukset jäsenmäärissä ovat vaikuttaneet päätökseen yhdistää seurat.

Kuusankosken naisvoimistelijoissa KNV:ssä ei ole ollut muutamaan vuoteen lasten- ja nuorten toimintaa ja aikuisjäseniä on viime keväänä ollut vain hieman yli 100.

Tempossa on toimintaa sekä lapsille, nuorille että aikuisille ja jäsenmäärä oli keväällä hieman yli 800.

Aikuisten tunteja pyritään tarjoamaan Kuusankoskella jo ensi keväänä ja lasten tunteja syksystä 2021 alkaen.

Tempo on aikuisliikunnan tähtiseura

Tempo viettää tänä vuonna 120-vuotisjuhliaan ja NKV on toiminut lähes sata vuotta.

Tempolla on merkkivuoden lisäksi aihetta juhlaan, sillä olympiakomitea on valinnut sen vuoden aikuisliikunnan tähtiseuraksi.

Palkinto luovutetaan seuralle 4. joulukuuta. Sen arvo on 3 000 euroa ja tähtiseura-status annetaan nyt ensimmäistä kertaa aikuisliikunnasta. Aikuisten tähtiseuroja on Suomessa 88.

Kouvolassa on tällä hetkellä Tempon ja KNV:n lisäksi yhteensä neljä voimistelun erikoisseuraa, jotka ovat Anjalan jumppaseura, Inkeroisten liikuntaseura, Myllykosken voimistelu ja liikunta sekä Korian naisvoimistelijat. Lisäksi Kouvolassa on kaksi yleisseuraa, joissa on erillinen voimistelujaosto: Voikkaan Viesti ja Valkealan Kajo.