Jasperi Luoma palaa kasvattajaseuraansa KPL:ään – Lupaavalta nuorelta pelurilta odotetaan paljon ulkopelissä

Luoman sopimus KPL:n kanssa on kaksivuotinen.

Vesa Sailio

Jasperi Luoma palaa kasvattajaseuraansa Kouvolan Pallonlyöjiin Manse PP:stä.
Jasperi Luoma palaa kasvattajaseuraansa Kouvolan Pallonlyöjiin Manse PP:stä.

Jasperi Luoma, 19, palaa kasvattajaseuraansa Kouvolan Pallonlyöjiin tamperelaisesta Manse PP:stä. Luoman sopimus KPL:n kanssa on kaksivuotinen.

Luoma pelasi päättyneellä kaudella ensimmäisen kautensa Superpesiksessä. Kaudella 2019 hän pelasi Manse PP:n riveissä ykköspesistä.

Debyyttinsä Superpesiksessä Luoma teki 2018 KPL:n miehistössä.

– Jasperi on lahjakas nuori peluri, jolta odotamme ulkopelissä paljon. Polttolinjaan on alustavasti kaavailtu isoa roolia. Sisäpelissä hän tuo meille lisää etenemisvoimaa. On hienoa saada omia kasvatteja takaisin Kouvolaan, toteaa pelinjohtaja Iiro Haimi KPL:n tiedotteessa.

Luoma tulee hyvillä mielin takaisin kasvattajaseuraansa.

– Muistan, kun pienenä poikana katselin ylöspäin Koplan edustuksen pelaajia ja unelmana oli, että joskus saisi KPL:n paidassa pelata Superia. Eli tässä toteutuu nyt pienen pojan unelma.

Tässä toteutuu nyt pienen pojan unelma. — Jasperi Luoma

Vahvuutena monipuolisuus

Myös Jasperin isoveli Valtteri pelaa Koplassa. Veljekset ovat voittaneet yhdessä B-poikien mestaruuden KPL:n paidassa. Lisäksi he ovat pelanneet yhdessä seuran A-pojissa.

Päättyneellä kaudella veljekset pelasivat ensimmäistä kertaa toisiaan vastaan, kun Manse PP ja KPL kohtasivat.

– Pidän omana vahvuutenani monipuolisuutta. Paljon on kuitenkin vielä kehitettävää, koska olen nuori. Toivottavasti saan talven aikana otettua seuraavia kehitysaskeleita. Fysiikkaa pitäisi saada lisää, kuten myös heittovoimaa, lyöntivoimaa ja nopeutta.

Jasperi Luomalla on takanaan vasta yksi kokonainen kausi Superpesistä.

– Sain siitä uskoa omaan tekemiseen. Huomasin pystyväni Superin tasoisiin suorituksiin. Nyt tavoitteena olisi lisätä varmuutta.

Luoma on neljäs uusi pelaaja, jonka sopimuksen KPL on julkaissut tulevalle kaudelle. Aiemmin seura on kertonut Arttu Ruuskan, Ossi Meriläisen ja Valtteri Hämäläisen sopimuksista.