KHS:n Heidi Nikkinen tietää olevansa oikealla tiellä, vaikka nuorten arvokisoista ei mitalia kaulaan pujotettukaan – "Tulevaisuuden kannalta parasta kokemusta oli kokea aikuisten kansainväliset kisat "

Jussi Lopperi

Heidi Nikkinen antaa kilpailukaudesta itselleen arvosanaksi miinuksella jatketun kahdeksikon.
Heidi Nikkinen antaa kilpailukaudesta itselleen arvosanaksi miinuksella jatketun kahdeksikon.

Yhden ampumahiihdon maailmanmestaruuden, yhden MM-hopean ja neljä MM-pronssia voittanut Kaisa Mäkäräinen ilmoitti maaliskuun puolivälissä lopettavansa hienon uransa.

Mäkäräisen lopettamispäätöksen jälkeen lajin ykkösnimeksi nostettiin Mari Eder, joka jatkaa uraansa todennäköisesti Pekingin vuoden 2022 olympiakisoihin asti.

– Suuri kunniotus Kaisan uralle. Nyt ei muuta kuin tekemään töitä sen eteen, että pääsisi jatkamaan suomalaisen ampumahiihdon tarinaa, Kouvolan Hiihtoseuran 19-vuotias Heidi Nikkinen sanoo.

– Toivon, että ykkösurheilijan paikalle on tyrkyllä jo lähivuosina monta urheilijaa.

Kouvolalainen Heidi Nikkinen kertoi viime marraskuussa pohtineensa vakavasti tulevaisuuttaan ampumahiihtäjänä. Kaksi henkilökohtaista nuorten MM-mitalia saavuttanut lupaus tuumi, oliko ampumahiihto sitä, mitä hän haluaisi tehdä täysillä seuraavat kymmenen vuotta.

— Lopputulema oli entistä selkeämpi kyllä. Tämä on se juttu, ja niin pitkälle mennään kuin päästään, Nikkinen painotti Kouvolan Sanomien haastattelussa.

Päättyneellä kaudella Nikkinen ei saavuttanut arvokisamitalia, mutta arvokasta kokemusta tulevaisuuden kannalta kertyi runsaasti. Tunne oikealla tiellä olemisesta vahvistui.

– Kausi oli hyvä nuorten MM-kisoihin saakka. Siihen asti kaikki sujui niin kuin suunniteltu. Saavutin kaikki tavoitteet lukuunottamatta nuorten MM-mitalia, joka sekin oli varsin lähellä.

– IBU-cupin startteja tuli useampia ja muutenkin kauteen mahtui hyviä kisoja. Niistä saattoi huomata, että menin edellisvuodesta eteenpäin.

Nikkisen mukaan tulosta tuli paremmin alkukauden kilpailuissa.

– Siinä oli aika selvä jako, mihin hyvät kisat loppuivat. Kokonaisuutena antaisin kaudelle arvosanan 8 –.

Yksi ensi kauden unelmatavoitteista voisi olla ensimmäinen maailmancupin startti. — Heidi Nikkinen

Unelmatavoitteena maailmancupin startti

Heidi Nikkisen parhaat kilpailuvuodet ovat vielä jossain tulevaisuudessa, mutta silti tavoitteellinen urheilija haluaa siirtää katsettaan vähitellen myös yleisen sarjan kovimpiin kisoihin.

– Yksi ensi kauden unelmatavoitteista voisi olla ensimmäinen maailmancupin startti.

– Tulevaisuuden kannalta parasta kokemusta oli kokea aikuisten kansainväliset kisat ja toisaalta myös oppi siitä, kuinka käsitellä pientä pettymystä odotetuimpien kisojen osalta.

Nikkinen tähyää ensi talvena menestymiseen myös nuorten arvokisoissa.

– Nuorten MM-mitalit ovat tavoitteena, vaikka olenkin taas nuorimpana sarjassani. IBU-cupissa pitäisi saada vakiinnutettua sijoittumiset 30:n tai jopa 20:n joukkoon.

Pitkiä peruskestävyyslenkkejä

Kouvolalainen viettää parhaillaan ylimenokautta ja nauttii siitä.

– Tykkään tästä vapaudesta, kun saa tehdä pitkiä peruskestävyyslenkkejä juuri niin paljon kuin huvittaa ja jaksaa. Kesätreenien alkamista odotan mielenkiinnolla.

Ylioppilaaksi kirjoittava Nikkinen kertoo englannin menneen hyvin, mutta kemian hän joutui mitätöimään.

– Kirjoitan sen syksyllä, koska olin karanteenissa tultuani epidemia-alueelta nuorten EM-kisoista Itävallasta vain muutama päivä ennen kirjoituksia.

– Arkeni on melko lailla samanlaista kuin ennenkin. Lenkillä käyn normaalisti, mutta koulu on tosin nyt etäopetusta.

Luetuimmat