Kouvottaret julkisti kovan luokan jatkosopimuksen — Naisten Korisliigassa huippukauden pelannut Claire Lamunu tulee takaisin: ”Tuntuu upealta palata kesän jälkeen Kouvolaan”

Lumikki Haaja

Ugandan maajoukkuepelaaja Claire Lamunu palaa takaisin Kouvottarien peliasuun.
Ugandan maajoukkuepelaaja Claire Lamunu palaa takaisin Kouvottarien peliasuun.

Ugandalainen Claire Lamunu jatkaa naisten Korisliigassa pelaavassa Kouvottarissa myös tulevalla kaudella. Seura solmi 25-vuotiaan tehopelaajansa kanssa yhden kauden kattavan jatkosopimuksen. Viime kaudella Lamunu oli naisten korisliigan TOP3 -pelaaja levypalloissa, tehokkuudessa ja kahden pisteen heittotarkkuudessa.

— Tuntuu upealta palata kesän jälkeen Kouvolaan ja päästä edustamaan Kouvottaria toistamiseen. Nautin suuresti viime kaudesta ja olen innoissani jo tulevasta vuodesta, Lamunu sanoo.

— Henkilökohtaisesti tavoitteeni on kehittää pelaamistani seuraavalle tasolle kesän ja tulevan kauden aikana voidakseni pelata monipuolisemmin ja auttaakseni joukkuettamme paremmin. Joukkueena odotan, että pystymme pelaamaan jopa parempaa koripalloa kuin viime kaudella ja mennä pidemmälle kuin viime keväänä.

Kovia lukemia

Claire Lamunu on tehnyt ammattilaiskentillä kahden kauden aikana hurjaa jälkeä. 185-senttinen sisäpelaaja aloitti uransa Portugalin pääsarjassa (2017—2018) ollen joukkueensa selkeä ykköspelaaja tehoin 15.8/13.8/2.6r ja 25.7 teholukemalla. Lamunu valittiin tuon kauden jälkeen Portugalissa vuoden pelaajaksi sekä vuoden sentteriksi, ulkomaalaispelaajaksi ja tulokkaaksi.

Vanguardin yliopiston kasvatti siirtyi vakuuttavan tulokaskautensa jälkeen Kouvottarien paitaan. Vaikka ennakko-odotukset Lamunun suhteen olivat suuret, ei Ugandan maajoukkueenkin vakiokokoonpanon kuuluva pelaaja moisista hätkähtänyt.

Naisten Korisliigan maaliskuun pelaajaksi valittu Claire Lamunu viimeisteli Kouvottarien paidassa 37 ottelussa huikeat tehot 17.2/14.2/1.7/1.4r/1.0t, teh 26.4. Tuplatuplia sentteri kirjautti peräti 28, joista seitsemän kevään pudotuspeleissä. Tällä lukemalla (28) Lamunu oli koko liigan ykkönen. Ykkönen hän oli myös hyökkäyslevypalloissa (5.4).

— Ihmiset Kouvolassa ovat oikein ystävällisiä ja he ottivat minut upeasti vastaan viime kaudella. Kuten sanoin, olen iloinen paluustani ja toivottavasti yhdessä fanien kanssa saavutamme paljon ensi kauden aikana.

Hartonen tyytyväinen

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen säteili tyytyväisyyttä viime kauden tähtipelaajan jatkon varmistuttua.

— Hieno pelaaja ja hieno ihminen. Claire tulee olemaan tärkeä pelaaja joukkueelle myös ensi kaudella. Naisten joukkueen taustaryhmä teki hienoa työtä tämän sopimuksen eteen, siitä kiitos heille.

Kouvottarilla on sopimukset nyt viiden pelaajan kanssa. Kaisa Lind, Roosa Frimodig, Maria Koskinen, Henriikka Vähäuski ja Claire Lamunu esiintyivät joukkueessa jo viime kaudella.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset