Kouvolan Hiihtoseuran Heidi Nikkinen kantaa Suomen lippua avajaisissa — Nuorten Olympiafestivaalit alkavat sunnuntaina Sarajevossa

Lipunkantajan tehtävä on kouvolalaiselle ampumahiihtäjälle iloinen yllätys ja kunnianosoitus.

Petri Hara

KHS:n Heidi Nikkinen saavutti pronssimitalin normaalimatkalla ampumahiihdon nuorten MM-kilpailuissa Slovakian Osrbliessä.

Kouvolan Hiihtoseuraa edustava ampumahiihtäjä Heidi Nikkinen kantaa Suomen lippua avajaisissa, kun Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit käynnistyvät sunnuntaina Bosnia-Hertzegovinan Sarajevossa ja Itä-Sarajevossa.

Nikkinen on syntynyt vuonna 2001, mutta hänellä on jo meriittejä kansainvälisiltä areenoilta. Helmikuun alussa hän saavutti pronssimitalin normaalimatkalla ampumahiihdon nuorten MM-kilpailuissa Slovakian Osrbliessä.

Nikkinen on esimerkillinen nuori urheilija, joka varmasti on hienosti kunniatehtävänsä arvoinen. — Kimmo Mustonen

Mitali oli 18-vuotiaalle Nikkiselle uran toinen henkilökohtainen nuorten MM-kisoista. Hän sijoittui viime talvena pikakilpailussa hopealle.

Osblien pikakisassa kouvolalainen sijoittui 52:nneksi. Sijoitus söi samalla mahdollisuudet menestymiseen takaa-ajokisassa, mutta numerolla 52 matkaan lähtenyt Nikkinen paahtoi takaa-ajossa kuitenkin vahvasti 18:nneksi.

”Innolla ja ylpeänä lippua kantamaan”

Lipunkantajan tehtävä on Nikkiselle iloinen yllätys ja kunnianosoitus.

— Innolla ja ylpeänä suomalaisena lähden meidän lippua kantamaan ja edustamaan hienoa ja vahvaa joukkuettamme, iloitsee Nikkinen.

Lipunkantajan valinta tehtiin lajien ehdotusten perusteella.

— Nikkinen on esimerkillinen nuori urheilija, joka varmasti on hienosti kunniatehtävänsä arvoinen, sanoo joukkueenjohtaja Kimmo Mustonen.

Sarajevon-reissun jälkeen Nikkinen ehtii käydä taas vain kääntymässä kotona, sillä Kuopiossa odottavat maastohiihdon nuorten SM-kisat.

Niiden jälkeen kouvolalainen matkustaa Torsbyhyn Ruotsiin, jossa kilpaillaan IBU Junior cupia.

Suomelta mukana 49 urheilijaa

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit (EYOF) järjestetään joka toinen vuosi. Järjestyksessään 14:nnet talvikisat käydään Sarajevon olympiamaisemissa 9.—16. helmikuuta.

Avajaisissa koetaan myös pala olympiahistoriaa, kun kisatuli syttyy 1984 olympialaisista tutulla Kosevon stadionilla.

Kisoihin osallistuvat nuoret ovat iältään lajista riippuen 14—18-vuotiaita. Mukana noin 1000 urheilijaa 46 eri maasta.

Suomella on kisoissa mukana 49 urheilijaa yhteensä kuudessa lajissa: alppihiihdossa, ampumahiihdossa, jääkiekossa, lumilautailussa, maastohiihdossa ja taitoluistelussa.