Kaukiainen ja Ballard Kouvojen tehopelaajat Lapualla – Kouvolalaisjoukkue saalisti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa: "Lapua ei ole ollut koskaan helppo paikka pelata"

Matti Raivio / All Over Press

Kouvojen pelintekijä Severi Kaukiainen naulasi 21 pistettä Lapuan koppaan.
Kouvojen pelintekijä Severi Kaukiainen naulasi 21 pistettä Lapuan koppaan.

Kouvojen edellisessä ottelussa keskiviikkona Namika Lahtea vastaan ilman pelitilannekoria jäänyt Severi Kaukiainen oli hienossa iskussa pyhäinpäivänä Lapualla. Kaukiainen upotti Kobria vastaan 21 pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi yhdeksän koriinjohtanutta syöttöä.

Voitto oli kouvolalaisten kauden ensimmäinen vierasparketilla. Ottelun loppunumerot olivat 87–92 (42–39).

– Tämä oli hyvä voitto. Lapua ei ole ollut koskaan helppo paikka pelata, Kaukiainen sanoi Ruudun haastattelussa.

Kaukiainen oli pohjustamassa Kouvojen irtiottoa päätösneljänneksellä. Pelintekijä heitti ensin kolme vapaaheittoa sisään (62–73), jonka jälkeen hän viimeisteli 2+1-pistettä (62–76) röyhkeällä ajollaan.

Kobrat tuli kuitenkin vielä neljän pisteen päähän (80–84) pari minuuttia ennen loppua, mutta Kaukiainen veti kylmän kolmosen pohjaan Tuomas Hirvosen tarjoilusta.

Hirvonen veti itse karun kolmosen sisään minuuttia ennen summeria. Se oli viimeinen niitti Kobrien arkkuun.

– Meillä on ollut aika vaikea alkukausi. Toteuttamisessa on ollut ongelmia. Olen tyytyväinen, että saimme tämän voiton, Kaukiainen sanoi.

Ballardilta vahva matsi

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja kehaisi pelintekijäkaksikkonsa esitystä.

– Pojat pelasivat hyvän matsin.

– Voitto tuli hyvään paikkaan. Olemme menneet harjoituksissa eteenpäin, mutta emme ole saaneet palkintoa peleissä. Nyt sellainen tuli, Oja kommentoi.

Ojan mukaan voitto antaa varmasti uskoa joukkueen tekemiseen.

– Uskon, että meillä on virkeitä jätkiä maanantaina harjoituksissa.

Amerikkalaispelaaja Antonio Ballard (23/10) pelasi toistaiseksi kauden parhaan pelinsä. Ballardin heittopeli oli Lapualla komeaa katseltavaa: Vapaaheitot 10/10, kakkoset 5/5 ja kolmoset 1/2.

Jacoby Armstrong (12/9) pelasi vahvan peruspelin. Vili Nyman oli Kobria vastaan myös hyvällä pelipäällä. Nyman tilastoi 21 minuutissa yhdeksän pistettä ja kolme levypalloa kelpo tarkkuuksilla.

Kouvojen kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla KTP-Basketia vastaan.