Hurjavireisen Kouvottarien Veera Välimaa nauttii pelaamisesta — ”Emme juokse hyökkäyksessä pelkästään kuvioita, vaan saamme myös soveltaa peliä”

Juha Vesala

Kouvottarien Veera Välimaa pelaa uransa parasta kautta naisten Korisliigassa. Viime ottelussa Välimaa upotti Vimpeliä vastaan 24 pistettä.
Kouvottarien Veera Välimaa pelaa uransa parasta kautta naisten Korisliigassa. Viime ottelussa Välimaa upotti Vimpeliä vastaan 24 pistettä.

Kouvottaret liekehtii naisten Korisliigassa viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa. Niin teki viime liigakierroksella myös kouvolalaisjoukkueen 22-vuotias Veera Välimaa, joka latasi Vimpelin Vedon säkkiin komeat 24 pistettä.

— Toivon, että tämä ei ole mikään niin sanottu hyvä jakso. Uskon, että saamme tuosta viiden ottelun voittoputkesta boostia treeneihin ja seuraaviin peleihin. Kyllä tämä kantaa, Välimaa painottaa.

Vimpelin Veto on ollut kuluvalla kaudella Raholan Pyrkivän kasvatille mieluisa vastustaja. Kauden edelliset ennätyspojonsa (19) Välimaa naulasi Vetoa vastaan joulukuun alussa Mansikka-aholla.

— Meillä on koossa hyvä joukkue ja saan palloa enemmän. Jotenkin tuntuu siltä, että tällä kaudella näemme joukkueena kenttää ja löydämme vapaita pelaajia paljon paremmin kuin viime kaudella, Välimaa pohtii.

— Emme juokse hyökkäyksessä pelkästään kuvioita, vaan saamme myös soveltaa peliä.

Välimaa tiedetään tunnollisena puolustuspelaajana, joka on liimannut sarjan kovimpia kasvoja peruspuurtajiksi.

— Puolustus on ollut aina vahvuuteni. Nyt tuntuu kuitenkin siltä, että olen ottanut askeleita eteenpäin hyökkäyspäässä.

Välimaa kertoo, että Kouvottaret on tällä kaudella enemmän joukkue kuin vuosi sitten.

— Olemme enemmän tekemisissä toistemme kanssa hallin ulkopuolella kuin vaikka viime kaudella. Muun muassa osa pelaajista käy yhdessä sunnuntaisin avannossa.

Äidin opissa

Veera Välimaa otti tuntumaa korikseen ensimmäisen kerran kolmevuotiaana Raholan Pyrkivän pallokoulussa.

— Äitini Anne Välimaa, joka on entinen pelaaja, oli siellä valmentajana ja vei minut mukaansa. Siitä se lähti.

— Ei meillä ollut koskaan mitään kränää treeneissä tai peleissä. Enkä kokenut millään tavalla, että valmentajan tyttärenä olisin ollut paremmassa asemassa muihin pelaajiin nähden.

Vuodet vierivät Pirkanmaalla ja Veera Välimaa pani palloa pussiin hyvällä menestyksellä. Vasta 14-vuotiaana hän pelasi jo Raholan Pyrkivän 19-vuotiaiden SM-sarjajoukkueessa.

Äidin ja tyttären yhteistyö jatkui, kunnes 2011 Veera Välimaa siirtyi Tampereen Pyrintöön.

— Äitini lopetti 2011 valmentamisen. Olin silloin 15-vuotias.

Juniori-ikäisenä Veera Välimaa oli asettanut itselleen tavoitteen pelata naisten korkeimmalla sarjatasolla Suomessa. Se toteutui vuonna 2014 Pyrinnön peliasussa.

— Nyt tavoite on pelata liigaa niin pitkään kuin mahdollista.

Tasaista tulossa

Veera Välimaa on pelannut urallaan yhteensä 47 maaottelua. Niistä 43 kertaa hän on pukenut Suomi-paidan ylleen 16-vuotiaiden maajoukkueessa. Alle 18-vuotiaiden maaotteluja Välimaan tilillä on neljä.

Kouvottarien kausi jatkuu kotiottelulla sarjakolmosta Espoo Basket Teamia vastaan. Mika Hartosen ja Joonas Frimodigin suojatit ovat kaataneet espoolaiset jo kahdesti kuluvan kauden aikana.

— Meidän pitää voittaa puolustuksessa yksi vastaan yksi -tilanteet. Niistä pääsemme juoksemaan ja rankaisemaan, Välimaa suunnittelee.

Kouvottaret löi EBT:n lokakuun alussa Kuusankoskella lukemin 87—70. Joulukuun puolivälissä Kouvottaret anasti sarjapisteet Espoonlahden urheiluhallista jatkoaikavoitollaan 82—85.

— Tasainen peli siitä varmasti on tulossa.

Välimaa työskentelee tällä hetkellä Mansikkamäen koulussa koulunkäynninohjaajana.

— Olen integroidussa luokassa. Siellä on neljä poikaa, jotka on integroitu yleispuolelle. Meitä on siinä neljä ohjaajaa heidän mukanaan oppitunneilla.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset