Kouvojen hyökkäyspelin punainen lanka pahasti kateissa — Päävalmentaja Tuomas Ojalla riittää mietittävää: ”Kaikkea erilaista kokeilimme, kun tuntui, ettei mikään toimi”

Jussi Lopperi

Kouvojen ja Salon Vilppaan välisen ottelun koko kuva: Derrick Barden Jr. poraa reikää vieraiden Riku Laineen keskivartaloon.
Kouvojen ja Salon Vilppaan välisen ottelun koko kuva: Derrick Barden Jr. poraa reikää vieraiden Riku Laineen keskivartaloon.

Kouvojen korisliigamiehistö tarpoo hyökkäyspelinsä osalta juuri tällä hetkellä vetisessä suossa. Kolmannen peräkkäisen tappionsa Korisliigassa kokenut kouvolalaisjoukkue jäi keskiviikkona Mansikka-aholla 59 pisteeseen, eikä sarjakärki Salon Vilppaalla ollut vaikeuksia viedä pisteitä mukanaan.

Kouvot hävisi Vilppaalle eilen toisen kerran kuluvan kauden aikana. Nyt loppunumerot olivat 59—69 (33—39).

Vilpas tuli Kouvolaan pahasti vajaamiehisenä, sillä kokoonpanosta puuttuivat Suomen maajoukkueen heittäjä Mikko Koivisto, amerikkalainen DJ Laster ja penkillä ottelua seurannut pelintekijä Aatu Kivimäki.

Tähän kun lisätään vielä se, että vaatimattomasti osunut konkaritakamies Teemu Rannikko oli ottelussa pitkään sivussa päähän tulleen vekin takia, ei voi kuin ihmetellä isäntien kynnettömyyttä.

— Vilpas onnistui puolustustaktiikassaan täysin. Meillä hyökkääminen meni paljon yksi vastaan yksi -haastamiseksi. Emme jaksaneet katsoa palloscreenistä kaikkia optioita läpi, Kouvojen kelpo matsin vetänyt Vili Nyman (4/2) sanoi.

— Otimme todella paljon vaikeita heittoja kättä vastaan ja välillä jopa kahta tai kolmea puolustajaa vastaan. Tätä on jatkunut nyt neljä tai viisi peliä, Nyman lisäsi.

Salolaisjoukkue tuli Kouvolaan hyydyttämään kotijoukkueen hyökkäyspeliä. Siinä se onnistui täydellisesti.

— Periaatteessa vaihdoimme puolustuksemme lähes tulkoon kokonaan tähän peliin. Saimme Kouvojen hyökkäystä staattisemmaksi, 15 pistettä nakuttanut Vilppaan Henri Kantonen hehkutti.

— Meillä on ollut vaikea viikko, koska miehiä on pudonnut kokoonpanosta koko ajan. Tämä oli meiltä kuitenkin kova suoritus.

Jussi Lopperi

Kouvojen Vili Nyman pelasi Vilpasta vastaan mainiosti. Nyman puolusti tunnollisesti ja upotti 13 minuutissa neljä pistettä, vei kaksi levypalloa ja blokkasi kahdesti.
Kouvojen Vili Nyman pelasi Vilpasta vastaan mainiosti. Nyman puolusti tunnollisesti ja upotti 13 minuutissa neljä pistettä, vei kaksi levypalloa ja blokkasi kahdesti.

Suunta alaspäin

Kouvot on hävinnyt nyt viidestä viimeisestä matsistaan neljä. Vilpas oli keskiviikkona täysin voitettavissa, mutta kotijoukkueesta ei löytynyt tarpeeksi laatua hyökkäyskorilla.

Esimerkiksi alkukauden stara Derrick Barden Jr. (4/4) on hiipunut loka-marraskuun taitteen huippumatsien jälkeen rivimieheksi. Vilpasta vastaan Barden teki ensimmäisen korinsa ajassa 26.14.

Korisliigan lokakuun pelaajaksi valittu Duke Shelton (8/11) jäi niin ikään selvästi parhaastaan. Parempaa on lupa pyytää myös David Gonzalveziltakin (8/3), joka on viimeistellyt kolmessa viime matsissa hänelle vaatimattomalla kuuden pojon keskiarvolla.

Silas Melson (20/6) pelaa sen sijaan jotakuinkin tasollaan.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja on nyt kovassa paikassa. Hyökkäyspelin epävireisyyteen olisi löydettävä pikaisesti lääkkeet, jottei luisu sarjataulukossa jyrkkenisi entisestään.

— Hyökkäyspää oli nyt erittäin haastavaa. Kaikkea erilaista kokeilimme, kun tuntui, ettei mikään toimi, Oja sanoi.

— Pääjuttu siinä oli, että saimme sen ensimmäisen syötön tilanteesta ulos, mutta se toinen nopea syöttö, mikä tavallaan avaisi jonkun edun, emme sitä pystyneet tässä pelissä kovin usein antamaan, Oja manasi.

Kouvojen kausi jatkuu tiistaina Helsingissä, jossa Ojan miehistö kohtaa kovavireisen Seagullsin. Ensi viikon perjantaina Kouvolaan saapuu Sami Toiviaisen luotsaama Tampereen Pyrintö.

Ottelun ratkaisu

Kouvot pysähtyi Salon Vilppaan puolustukseen kuin seinään. Kotijoukkueen hyökkääminen meni yksi vastaan yksi -yrittämiseksi.

Manskarin tähti

Black Diamond Cheerleadersin minien edustusjoukkue Mirage esiintyi Mansikka-ahon parketilla upeasti ja sai kouvolalaisyleisöltä ansaitusti illan kovimmat aplodit.

Illan donkki

Vilppaan Kouvoissakin pelannut 22-vuotias Henri Kantonen on mennyt urallaan koko ajan eteenpäin. Keskiviikkona Kantonen oli yksi vieraiden sankareista.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset