Ensin Anrei Hakulisen loukkaantuminen ja seuraavana päivänä Toni Kähkösen pelikielto – Ehjää kautta pelanneen KooKoon rivejä koetellaan runkosarjan loppumetreillä

AOP/Vesa Pöppönen

Toni Kähkönen oli kahtena viime kautena KooKoon kapteeni. Kähkönen on yksi KooKoon harvoista pelaajista, joille on kertynyt Liigasta mainittavaa playoff-kokemusta. Muut ovat Juha-Pekka Haataja, Alexander Bonsaksen, Kim Strömberg ja Martin Berger.
Toni Kähkönen oli kahtena viime kautena KooKoon kapteeni. Kähkönen on yksi KooKoon harvoista pelaajista, joille on kertynyt Liigasta mainittavaa playoff-kokemusta. Muut ovat Juha-Pekka Haataja, Alexander Bonsaksen, Kim Strömberg ja Martin Berger.

KooKoon Toni Kähkönen joutui viiden ottelun pelikieltoon.

Jääkiekon SM-liigan runkosarjan jäljellä olevista kymmenestä ottelusta puolet missaava hyökkääjä taklasi viime lauantain Lukko-ottelussa Linus Nymania.

Kähkönen ei saanut ottelun tuomareilta Lassi Heikkiseltä ja Joonas Kovalta rangaistusta, mutta Liigan tilannehuone tarkasti tilanteen ja päävideotuomari asetti sen kurinpitodelegaation käsittelyyn.

Tiistai-iltana Liiga tiedotti Kähkösen pelikiellosta, joka määrättiin päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Videoklipistä näkyy, että Kähkönen taklaa puolustustilanteessa Nymania päähän.

Videolta näkyy myös, kun Kähkönen ikään kuin säikähtää tilannetta ja jää kyselemään jäästä omin avuin nousevan Nymanin kuntoa.

KooKoon kahden viime kauden kapteeni Kähkönen, 33, on pelikelpoinen jälleen 6.3. vierasottelussa Sportia vastaan.

KooKoo–Lukko-ottelusta määrättiin myös toinen viiden ottelun pelikielto.

Lukon tshekkiläinen puolustaja Lukas Klok sai tuomaristolta 2+2+10 minuutin rangaistuksen pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta ja väkivaltaisuudesta.

Klok taklasi Patrik Puistolaa, joka loukkaantui ja jätti ottelun kesken.

Myös Klokin tapauksessa päävideotuomari asetti tilanteen käsittelyyn kurinpitodelegaatiolle, joka lätkäisi pelikiellon. Klok saa palata kaukaloon, kun KooKoo ja Lukko kohtaavat 4.3. Kouvolassa.

Kähkösen pelikielto ja Anrei Hakulisen koko loppukauden vesittävä loukkaantuminen sekoittavat KooKoon hyökkäysketjuja ja joukkueen yli- ja alivoimamiehityksiä.

Lukko-ottelusta KooKoolta puuttuivat hyökkääjistä Trevor Mingoia, Vilmos Gallo ja Kasperi Ojantakanen.

Kähkönen on yksi KooKoon harvoista pelaajista, joille on kertynyt Liigasta mainittavaa playoff-kokemusta. Muut ovat Juha-Pekka Haataja, Alexander Bonsaksen, Kim Strömberg ja Martin Berger.

Pelaajasiirtojen aikaraja päättyi viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, joten KooKoo ei voi enää hakea korvaajia.

– Toiveissa on, että poissaolijoista 1–2 pelaajaa olisi jo keskiviikkona mukana, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen sanoi tiistain Kouvolan Sanomissa.

KooKoo kohtaa keskiviikkona vieraskentällä HPK:n. Perjantaina KooKoo pelaa vieraskaukalossa HIFK:ta vastaan. Toinen peräkkäinen tiukka kolmen ottelun viikko huipentuu lauantaina Sumulaaksossa otteluun KooKoo–Kärpät.

KooKoon verkkosivuilla kerrotaan HPK-otteluennakossa, että Mingoia palaa kokoonpanoon Hämeenlinnan Rinkelinmäellä.