KPL:n ja Sotkamon Jymyn välinen toinen Superpesiksen pesäpallofinaali on loppuunmyyty – Seura myi kaikki liput ennakkoon runsaan kysynnän takia

Lumikki Haaja

KPL:n ja Sotkamon Jymyn välinen loppuottelusarja kiinnostaa Kouvolassa. Seura myi kaikki sunnuntain ottelun pääsyliput ennakkoon.
KPL:n ja Sotkamon Jymyn välinen loppuottelusarja kiinnostaa Kouvolassa. Seura myi kaikki sunnuntain ottelun pääsyliput ennakkoon.

Kouvolan Pallonlyöjien ja Sotkamon Jymyn välinen Superpesiksen toinen loppuottelu on loppuunmyyty. Runsaan kysynnän ja tapahtuman turvallisuuden takia Kouvolan Pallonlyöjät teki päätöksen olla myymättä lippuja porteilla.

– Seuran hallitus ja toimisto ovat käyneet aktiivista keskustelua aiheesta ja tulimme siihen päätelmään, että pienen määrän jättäminen porteille aiheuttaisi vain närää liputta jääneiden ihmisten keskuudessa. Alun perin suunnitelmana oli jättää lippuja myytäväksi porteille. Myymällä kaikki liput ennakkoon vähennämme turhaa liikennöintiä tapahtuma-alueen läheisyydessä, kommentoi KPL:n myyntipäällikkö Simo Pyöriä seuran verkkosivuilla.

– Keskustelimme vielä mahdollisuudesta kasvattaa myytävien lippujen määrää 2000:sta sadalla tai kahdella sadalla runsaan kysynnän vuoksi, mutta kysyntä tuskin olisi loppunut noiden lippujen vapauttamiseen, kun taas 5–10 prosentin kasvu yleisömäärään puolestaan olisi syönyt turvavälejä entisestään. Ratkaisumme jättää varmasti monia ihmisiä tyytymättömiksi, mutta seurana tämä on meistä vastuullinen tapa toimia, Pyöriä jatkaa.

Vierasfani- ja kumppanikiintiöistä saattaa vielä vapautua joitain kymmeniä lippuja myyntiin, mutta tämä ei ole varmaa. Lippujen mahdollisesta vapautumisesta ei tiedoteta etukäteen.

Sunnuntain ottelussa portit avataan kello 12.45, jotta porteille ei ehtisi muodostua ruuhkia. QR-lippujen lukuun käytettäviä lukulaitteita tulee olemaan kolminkertainen määrä aiempaan verrattuna. Itse ottelu alkaa kello 14.00, mutta alkuseremoniat maakuntalauluineen pyörähtävät käyntiin jo kello 13.50.

Noin 2 500 katsojaa

Turvallisuusasiat ovat olleet kuluvan viikon aikana vahvasti tapetilla KPL:n toimistolla. Välierissä nähty 2083 katsojan yleisömäärä tulee kasvamaan noin 2 500 katsojaan sunnuntain loppuottelussa.

– Olen käynyt keskusteluja Kymsoten hygieniakoordinaattori Katja Laineen ja Kouvolan kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzénin kanssa. He ovat tyytyväisiä seuramme varotoimenpiteeseen koronatilanteessa, Pyöriä kertoo seuran verkkosivuilla.

– Tästä huolimatta tulemme vielä lisäämään joitain varotoimia esimerkiksi kenttähenkilökuntamme osalta. Pitkälti asetamme luottamuksen kuitenkin paikalle saapuviin ihmisiin, Pyöriä sanoo.

KPL ja Jymy aloittavat finaalisarjan lauantaina Sotkamossa Hiukan stadionilla. Mestaruuteen vaaditaan kaksi voittoa.