Päivän peli: Jatkuuko Koplan voittoputki?

Kauden tappioitta aloittanut Kouvolan Pallonlyöjät saa sunnuntaina vastaansa Kankaanpään Mailan.

Katja Juurikko

KPL:n lukkari Janne Kivipelto tarjosi viime kaudella lukuisia ilonaiheita kouvolalaisyleisölle.

Asetelma

Kouvolan Pallonlyöjät on aloittanut kautensa häviöttä, silti joukkue on joutunut sopivan ahtaalle. Kopla on nimittäin pyristellyt kaikissa otteluissaan jommallakummalla jaksolla tappioasemasta voittoon.

Kankaanpään Mailan kauden aloitus on ollut kaksijakoinen. Viidestä ottelusta KaMa on napannut kaksi voittoa ja hävinnyt kolme.

Kopla voitti viime kaudella molemmat kohtaamiset KaMaa vastaan, kotona kesäkuun alkupuolella puhtaasti 2—0 ja Kankaanpäässä heinäkuun lopulla pelatun ottelun supervuoron jälkeen 1—2.

Joukkueen aliarviointiin ei kuitenkaan ole varaa, vaan peliin pitää päästä kiinni heti alusta asti. Samaa mieltä on Koplan etenijäjokeri Matti Saukko.

— Huolellinen pitää olla heidän kanssaan. Heti pitää saada peli käyntiin, sillä pelien alut ovat olleet meille hankalia. Siihen on nyt iso lataus, Saukko sanoo joukkueen nettisivuilla.

KPL on kukistanut tähän mennessä Imatran Pallo-Veikot, Tahkon, Alajärven Ankkurit, Pattijoen Urheilijat ja Koskenkorvan Urheilijat. Kouvolalaismiehistö on poiminut otteluista täydet 15 sarjapistettä. Kankaanpääläisillä on koossa viisi sarjapistettä.

Seuraa heitä

KPL lähti meneillä olevaan kauteen epätyypillisesti ilman lyöjäjokeria, joten kotiutukset ovat jakautuneet tasaisesti monelle eri pelaajalle. Kannattaakin seurata vuoden 2018 lukkarin Janne Kivipellon suorituksia. Kivipelto nousi ratkaisijaksi, kun Kopla haki täydet pisteet Koskenkorvan Urheilijoista 0–2 (4–5, 0–4) tuloksella keskiviikkona. Kivipelto kotiutti ottelussa peräti viisi kertaa.

Kankaanpään Mailan rosteri on hieman muuttunut viime kaudesta, kun muun muassa Arttu Ruuska saapui Vimpelistä Kankaanpäähän. KaMan sisäpelissä alkoi viime perjantaina tapahtua, kun Ruuska löi yhden palon etutilanteeseen. Lyönnit jäivät viimeiseen, jolla Ruuska iski lujan lyönnin keskisaumaan. Pallo livahti kakkospolttajan räpylän alta takakentälle, ja Ruuska kiersi kunniaa. KaMa nousi uskomattoman tuntuisesti 3—2 -jaksovoittoon.

Luetuimmat