MyPa täydensi valmennusryhmäänsä, jossa on nyt liigakokemusta yli 550 ottelua – Tuorein sopimuspelaaja on 16-vuotias lupaus Kumu JT:stä

Maarit Paldan

Jukka Lindström (vasemmalla) ja Mikko Mäntynen liittyvät MyPan valmennustiimiin, jossa ovat ennestään päävalmentaja Marko Honkanen ja Lindströmin entinen topparipari Tuomas Aho.
Jukka Lindström (vasemmalla) ja Mikko Mäntynen liittyvät MyPan valmennustiimiin, jossa ovat ennestään päävalmentaja Marko Honkanen ja Lindströmin entinen topparipari Tuomas Aho.

Jalkapallon Kakkoseen pudonnut MyPa täydensi valmennusryhmäänsä kahdella Kouvolasta tutulla tekijällä.

Jukka Lindström ja Mikko Mäntynen liittyvät valmennustiimiin, jossa ovat ennestään päävalmentaja Marko Honkanen ja Lindströmin entinen topparipari Tuomas Aho.

Ensi viikolla 44 vuotta täyttävä Lindström pelasi MyPassa liigaa 1995–2006. Hän oli voittamassa seurahistorian ainoaa liigamestaruutta 2005. Pääsarjaotteluita kertyi 192. Niissä hän teki kymmenen maalia.

Aho, 39, puolestaan tilastoi MyPassa, HJK:ssa ja HIFK:ssa yhteensä 367 liigaottelua vuosina 1999–2017. Liigavuosien 11 maalistaan Aho teki kahdeksan MyPassa.

Pelaajauransa jälkeen Jukka Lindström toimi juniorivalmentajana MyPassa. Kouvolan urheiluakatemiassa jo pitkään jalkapallovalmentajana työskennellyt Lindström on aiemmin tehnyt yhteistyötä päävalmentaja Honkasen kanssa muun muassa Kouvolan Jalkapallossa.

– Koen, että itselläni on paljon annettavaa joukkueelle ja tuon kokemusta lisää. Tunnen kaikki pelaajat ja valmentajat, Lindström sanoo MyPan tiedotteessa.

Kakkosessa kouvolalaisessa Susissa maalivahtina pelannut Mäntynen, 40, piti välivuoden valmentamisesta. MyPassa avautui paikka, kun Jussi Riikonen siirtyi liigaan nousseen kotkalaisen FC KTP:n maalivahtivalmentajaksi.

– Vuosien kokemuksien kautta minulla on paljon annettavaa ja halua auttaa nuoria pelaajia kehittymään sekä oppimaan urheilijoiksi. Jalkapallo on joukkuelaji, mutta maalivahti on kuin yksiöurheilija ja pelipaikkana vastuullinen, Mäntynen kommentoi.

MyPalla on todella nuori maalivahtikaksikko, jonka muodostavat Joel Peltola, 20, ja Aku Lindström, 18. Lisäksi kouvolalaisseuralla on sopimus 18 kenttäpelaajan kanssa.

Tuoreimpana sopimuspelaajana ryhmään liittyi Kumu JT:n kasvatti Joakim Joutjärvi, 16. Lupaavaksi keskikenttäpelaajaksi luonnehdittu Joutjärvi pelasi viime kaudella KJP:n B-junioreissa.

MyPa aloittaa Suomen cupin helmikuun alussa, kun se kohtaa toisen kierroksen ottelussa voittajan ottelusta PeKa–Pepo. Sarjakausi Kakkosessa alkaa huhtikuun lopussa.

MyPa teki viime viikolla koronaohjeiden mukaisesti pienryhmissä voima-nopeustestejä. Päävalmentaja Honkasen mukaan seura hakee lupaa lajiharjoituksien aloittamiseen, jotta valmistautuminen cup-otteluun pysyisi aikataulussa.

MyPan sopimuspelaajat

Joel Peltola (mv), Aku Lindström (mv), Olli Kähkönen, Jussi-Pekka Rämä, Tomi Räikkönen, Väinö Hietala, Sasu Hernesniemi, Arttu Jormakka, Veeti Karppanen, Kasperi Kinnunen, Valtteri Kangasniemi, Tommi Roponen, Niklas Rautomäki, Khalid Kaddouri, Joakim Lindberg, Rico Ryöpäs, Joona Martikainen, Leevi Perkiö, Ville Majander, Joakim Joutjärvi.

Luetuimmat