Matka Kajaanista Kouvolaan kannatti — Toto4-rivin päätti Nalli Napero ylivoimaisella tyylillä

Torstairavien Toto4-kierros osoittautui hankalaksi.

Satu Pitkänen

Esa Holopaisen Dream Of Celebrity oli Kouvolan Toto4-rivin ainoa suosikkivoittaja.
Esa Holopaisen Dream Of Celebrity oli Kouvolan Toto4-rivin ainoa suosikkivoittaja.

Kouvolan torstain ravit päästiin ajamaan napakalla talviradalla ja ajoittain sakeassa lumipyryssä. Toto4-rivin ensimmäisessä kohteessa saatiin jo yllätys, kun vahvimmaksi osoittautui loviisalaisen Taru Hukarin valmentama Arrowsrain.

— Se vei kuskia lämmityksessä, ja vie se miestä kotonakin treenatessa. On se melkoinen persoona, ruunan hoitajana toimiva Juho Hukari naureskeli. Kyseessä oli kahdeksanvuotiaan hevosen uran kolmas voitto.

Seuraavan lähdön voitto vielä suurempi yllättäjä. Ozzie Smithin voittajakerroin oli yli 34. Santtu Raitala joutui jo loppukaarteessa ajamaan neljättä rataa, mutta niin vain yhdeksänvuotias ravuri jaksoi pinnistää loppusuoralla ykköseksi ohi Leemark’s Felician.

Dream Of Celegrity ainoa suosikkivoittaja

Nelospelin ainoa suosikkivoittaja oli jo ennakkoon vahvaksi tiedetty Dream Of Celebrity. Se haki johtopaikan kovaa aloittaneelta Giresse Bokolta ensimmäisellä takasuoralla, ja sai sen jälkeen rauhoittaa vauhdin mieleisekseen.

— Lähdettiin rauhallisesti liikkeelle, ja johtopaikalla tämä rauhoittui hyvin. Se on ollut pitkään hyvässä kunnossa, mutta voitot ovat olleet harvassa, Esa Holopainen kertoi ajamastaan ja valmentamastaan ruunasta.

Nelospelin päätti illan ilahduttavin esitys. 73-vuotias Feija Lindgren oli tullut Nalli Naperon kanssa Kouvolaan Kajaanista asti. Lähdön suosikki Mopoheikki otti lähdön keulapaikan, mutta Lindgren ajoi oriillaan ennakkoluulottomasti rinnalle ja piti kovaa vauhtia. Lopulta Mopoheikki ei enää pysynyt Nalli Naperon vauhdissa, joka jatkoi jyskyttämistä maaliin asti.

— Ei anneta armoa suosikeille. Tiesin, että tämä pystyy kovaan matkavauhtiin, iloinen Lindgren kertoi syksyllä ostamastaan hevosesta.

Nalli Napero oli lähdön kolmanneksi eniten pelattu, ja sen voiton myötä Toto4-rivin arvoksi tuli 3067,10 euroa.

Giselle voitti kotiradalla

Kotiradan hevosista voittoon pystyi Tiina Heikkilän valmentama, vähän iäkkäämpänä uransa aloittanut Giselle ohjissaan Marko Redsven, sekä päätöslähdössä Ari Moilasen luotsaama Quattro Point. Jälkimmäinen voitti hyväpalkintoisen tammasarjan, ja on Ravitalli Pia Huusarin suojatti Neuvottomasta.

Seuraavaksi Kouvolassa ravataan viikon päästä Valkeala-ajon merkeissä. Siiheksi radan pinta olisi tarkoitus kuoria jääpolanteesta hiekkaiseksi.