KHS:n Emil Liekari hiihti uransa parhaaseen sijoitukseensa Suomen cupin sprintissä Vuokatissa — Paikka 12 parhaan joukossa jäi pienestä kiinni: ”Erässä oli kaikenlaista häsellystä”

KHS:n Lauri Lepistö ja Heidi Nikkinen eivät Vuokatissa kilpailleet. Molemmat avaavat kautensa Oloksella.

markku lintula

KHS:n Emil Liekari hiihti Vuokatissa uransa parhaaseen Suomen cupin sijoitukseensa. Liekari oli sprintissä 13:s.
KHS:n Emil Liekari hiihti Vuokatissa uransa parhaaseen Suomen cupin sijoitukseensa. Liekari oli sprintissä 13:s.

Kouvolan Hiihtoseuran 18-vuotias Emil Liekari avasi kilpailukautensa lupaavasti lauantaina Vuokatissa. Liekari sijoittui maastohiihdon Suomen cupin vapaan sprinttikilpailussa 13:nneksi. Karsinnassa kouvolalainen oli kymmenenneksi nopein.

— Erässä oli kaikenlaista häsellystä. Menohaluja oli, mutta en oikein päässyt missään vaiheessa ohittamaan. Reikiä sieltä yritin kovasti etsiä. Loppusuoralla reisi oli jo aika hapokas, Liekari kommentoi kauden avaustaan Vuokatista.

— Odotin aika-ajossa sijoitusta 15:n sakkiin, mutta olotila ei ollut ennen kisaa mitenkään hyväntuntuinen. Mutta kokonaisuutena tämä oli ihan kohtalainen esitys, Liekari jatkoi.

Sijoitus oli lahjakkaalle maastohiihtäjälle uran paras Suomen cupissa. Sunnuntaina Liekari hiihtää viestissä KHS:n avausosuuden.

— Rata on sen verran helppo, että siellä mennään varmasti kovaa alusta alkaen. Ei meillä mitään varsinaista tulostavoitetta viestiin ole.

Liekarin kanssa KHS:n joukkueessa hiihtävät sprintin karsinnassa 32:nneksi sijoittunut Elmeri Toivanen ja Lauri Aaltonen.

Miesten sprinttikisan ykkönen oli Jämin Jänteen Ristomatti Hakola, joka päihitti finaalissa Vuokatti Ski Team Kainuun Juho Mikkosen lähes viidellä sekunnilla. Puijon Iivo Niskanen oli kolmas.

Naisten kisan voiton vei Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen ennen Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Monosta. Kyllönen oli kisassa ylivoimainen. Vuokatin Vilma Nissinen hiihti kolmanneksi.

Lepistö avaa Oloksella

KHS:n Lauri Lepistö ei Vuokatissa lauantaina hiihtänyt. Lepistö tuli Suomeen maanantaina maajoukkueen Val Senalesin leiriltä, eikä matkustanut Kainuuseen.

— Päätin pitää kokonaiskuormituksen kurissa.

— Treenikausi on vielä kesken ja vaikka kisat ovat parhaita harjoituksia, kokonaisuuden kannalta oli varmasti hyvä ratkaisu jättää Vuokatti väliin. Kuten teki suurin osa muistakin leirillä olleista.

Lepistön mukaan hän etenee kohti kilpailukautta aikataulussa.

— Kunto on ainakin leiriharjoitusten ja testien perusteella hyvä, ja olen tyytyväinen menneeseen harjoituskauteen. Ensimmäinen kausi maajoukkueessa on tuonut ohjelmaan kovia leirejä. Olen päässyt vertaamaan omaa tekemistä maailman kärkeen.

— Ensi viikolla siirryn lumille Rovaniemelle ja seuraavalla viikolla sitten maajoukkueen leirille Olokselle. Siellä avaan myös kilpailukauden.

Nikkisellä tärkeitä kisoja

KHS:n ampumahiihtäjä Heidi Nikkinen jätti Lepistön tapaan Vuokatin väliin, koska kouvolalainen haluaa keskittyä ensi viikolla Oloksella järjestettäviin ampumahiihdon tarkkailukilpailuihin.

— Näiden kisojen jälkeen jään leireilemään Olokselle kuluvan kuun puoliväliin asti. Siirryn täältä sitten Kontiolahdelle, jossa pidetään katsastuskisat 16. ja 17. päivä. Kontiolahdella katsastetaan urheilijoita kaikkiin kansainvälisiin kilpailuihin ennen joulua.

— Suomen cup jäi tällä kertaa väliin, kun tulee muutenkin paljon kisoja tähän alkukauteen. Välillä on ehdittävä harjoittelemaankin.

Nikkinen matkusti perjantaina Muonioon Vuokatista.

— Olin siellä viikolla ja kävin raapaisemassa mattotestin.

Nikkinen ei ole vielä varma, milloin hän hiihtää ensimmäisen maastohiihtokisansa.

— Aikataulu selviää Kontiolahden viikonlopun jälkeen.