SuosittelemmeKouvolalaiset kauppiaat turvasivat lähilihan saannin ostamalla teurastamon

Kuutostien derby Kouvottarille — Kouvolalaisten vahvistustrio liikaa Catzille

Kauden toinenkin kuutostien derby naisten Korisliigassa kirjattiin Kouvottarille, kun vierasjoukkue haki 63—73 (32—31) voiton Lappeenrannan urheilutalolta. Samalla kouvolalaiset nousivat voittojen lukumäärässä tasatilateeseen 4—4, kun huomioidaan juokkueiden keskinäiset kohtaamiset pääsarjatasolla kautta aikojen.

Tasaisissa merkeissä edennyt kamppailu oli jo kääntymässä kotijoukkueelle kolmannella neljänneksellä, kun Kouvottarien puolustus pelasi heikointa hetkeään. Valencia McFarland heitti 2.15 ennen kolmannen erän päätöstä kotijoukkueen 49—41 johtoon ja kaikki näytti Catzin kannalta hyvälle.

— Meidän täytyy tehdä jotakin! Meidän täytyy tehdä jotakin, kouvolalaisten päävalmentaja Mika Hartonen painotti joukkueelleen aikalisällä.

Ja joukkue teki. Jenkkikolmikon johdolla vierasjoukkue takoi 0—18 taululle vajaassa neljässä minuutissa ja kotijoukkue oli lyöty.

— Meillä oli yksi heikompi jakso tässä pelissä, mutta klaarattiin se, Hartonen kertasi tyytyväisenä.

— Se mikä ratkaisi tänään, oli se, että juostiin paljon nopeita koreja.

Deer oli hyvä

Kapealla ringillä tällä hetkellä pelaava Catz oli ihmeissään Kouvottarien tiiviin puolustuksen kanssa ja heittoaika kului loppuun useasti ilman heittoa.

— Me ollaan vähän muuteltu peliä, kun Sydney Wallace on poissa. Hänellä oli iso kasa pelejä ja nyt joudutaan pelaamaan vähemmillä vaihtoehdoilla. Hirveästi ei voi uusiakaan tässä tilanteessa harjoitella, kun ei tiedä, milloin saadaan uusia pelaajia mukaan, Catzin päävalmentaja Mika Haakana lähetti terveisiä seurajohdon suuntaan.

Catzin kapeaksi käynyt rinki on kehittynyt matkan varrella, mutta suuret minuutit painoivat Kouvottaria vastaan erityisesti McFarlandia ja Aleighsa Welchiä. Kahden tehopelaajan puolustaminen on luonnollisesti helpompaa kuin kolmen.

— Olen tyytyväinen siihen, että tehtiin McFarlandista hyppyheittäjä tänään. Hän ei hirmuisesti ajanut korille. Se mikä harmitti, oli Welchin vasemman käden heitot, niitä ei saatu kiinni, Hartonen puntaroi.

Kummankaan joukkueen heitto ei kulkenut Lappeenrannassa unelman lailla, mutta Kouvottaret oli aavistuksen edellä pelitilanteissa ja selvästi terävämpi vapaaheittoviivalla.

— Heitettiin paremmin kuin kahdessa edellisessä pelissä ja voitettiin, Hartonen tiivisti lopuksi.

Pelintekijä Taeler Deer oli lähellä harvinaista triplatuplaa: 22 pistettä, 12 levypalloa ja seitsemän koriinjohtanutta syöttöä. Camille Zimmerman (22/4) ja Claire Lamunu (13/15) olivat niin ikään hyvässä vedossa. Kotimaisen osaston ykkönen oli Maria Koskinen (8/4).