Kouvoille ruma tappio Salossa – Vilpas leipoi ratkaisun jo ennen taukoa, kun vieraat pelasivat seitsemän minuuttia ilman pelitilannekoria: "Se oli sitten päädystä avaamista"

AOP/Jussi Saarinen

Antonio Ballard palasi Kouvojen paidassa Saloon, jossa kotijoukkue Vilpas oli vieraitaan selvästi parempi.
Antonio Ballard palasi Kouvojen paidassa Saloon, jossa kotijoukkue Vilpas oli vieraitaan selvästi parempi.

Kouvojen korisliigamiehistö kärsi tylyn tappion keskiviikkona Salossa, jossa Vilpas paineli vierailtaan karkuun jo ennen taukoa. Kotijoukkue palasi kahden tappion jälkeen voittajaksi, kun se murjoi Kouvot hurjin pistein 105–72 (52–29).

Vilppaan ja Kouvojen välinen taisto ratkesi toisella neljänneksellä, jolla vieraiden korinteko tyrehtyi lähes tulkoon totaalisesti.

Kouvot oli vielä neljänneksen alkupuolella neljän pisteen päässä (29–25), mutta viimeiset seitsemän minuuttia ennen taukoa oli Tuomas Ojan suojateille tervanjuontia.

Kouvolalaisjoukkue teki seitsemässä minuutissa vain neljä pistettä, jotka nakutti Antonio Ballard vapaaheittoviivalta. Siis seitsemän minuuttia ilman pelitilannekoria ja sehän on Vilppaan tasoista joukkuetta vastaan goodbye.

Vilpas rallatteli toisen kympin nimiinsä murskatahtiin lukemin 30–9.

– Palloscreenin puolustaminen alkoi vuotaa. Ne olivat ihan omia mokia. Se oli sitten päädystä avaamista, Kouvojen pelitekijä Severi Kaukiainen manasi Ruudun taukohaastattelussa.

Ballard punnersi tuplatuplan

Toisella jaksolla Vilpas nosti jalkaa kaasulta ja Kouvotkin pääsi ajoittain herkuttelemaan hyökkäyspäässä.

Kouvojen ykkösmies oli entistä seuraansa vastaan pelannut Antonio Ballard, joka kokosi tehot 20 pistettä ja 10 levypalloa. Amerikkalainen on värkännyt tuplatuplan nyt viidesti kuuteen peliin.

Tuomas Hirvonen heitti 17 pistettä ja jakoi kuusi koriinjohtanutta syöttöä.

Vilpas upotti pelitilanneheittonsa kovalla 60 prosentin tarkkuudella. Kouvot onnistui vastaavasti 40 prosentin tarkkuudella.

Kouvolalaisjoukkue oli matkassa ilman amerikkalaispelaaja Jacoby Armstrongia ja Henri Permantoa.

Vilpas jyräsi Kouvot laajalla rintamalla. Myles Stephens (19/4), Ladarien Griffin (18/5) ja Aatu Kivimäki (14/2) olivat vahvasti esillä.

– Griffin karisti varmasti nyt apinan selästään. Hän on saanut paljon arvostelua osakseen. Paikallislehdessäkin on kerrottu, että mies ei osaa pelata, Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen sanoi.

– Meillä oli tässä pelissä paljon hyviä juttuja. Se lämmittää mieltä. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, Toiviainen lisäsi.

Kouvojen kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla Kauhajoen Karhua vastaan.