KooKoon Jussi Ahokas huimalla äänivyöryllä vuoden liigavalmentajaksi – Tulokasluotsi oli omaa luokkaansa toimittajien äänestyksessä

Katja Juurikko

Jussi Ahokas valittiin jääkiekkotoimittajien äänestyksessä vuoden liigavalmentajaksi.
Jussi Ahokas valittiin jääkiekkotoimittajien äänestyksessä vuoden liigavalmentajaksi.

KooKoon Jussi Ahokas voitti jääkiekon Liiga-kauden parhaalle valmentajalle myönnettävän Kalevi Numminen -palkinnon.

Jussi Ahokas oli toimittajien äänestyksessä ylivoimainen. Hän keräsi 47 ykkössijaa ja yhteensä 267 pistettä. Ilveksen Jouko Myrrä ja Lukon Pekka Virta sijoittuivat kärkikolmikossa seuraaville sijoille.

Tulokaskautensa Liigassa valmentanut 39-vuotias Ahokas johdatti KooKoon erinomaiseen menestykseen runkosarjassa. Vuonna 2016 Liigaan palannut KooKoo oli sijoittunut edellisillä kausilla sijoille 11, 13, 14 ja 13. Joukkue ei ollut seitsemänvuotisella Liiga-taipaleellaan yltänyt kertaakaan playoffs-otteluihin.

Nihkeän alkukauden jälkeen KooKoo löysi voittovireen ja pelasi vahvasti lokakuussa. Loppusyksy toi pienen notkahduksen, mutta joulukuussa KooKoo aloitti Ahokkaan johdolla hurjan nousun kohti Liigan kärkeä: joulukuun puolivälistä alkaen KooKoo pelasi peräti 19 ottelun jakson ilman tappioita varsinaisilla peliajoilla ja voitti 16 ottelua. KooKoo sivusi huippujaksollaan Liigan kaikkien aikojen kolmanneksi pisintä pisteputkea.

KooKoo varmisti loppukaudella paikkansa kuuden joukossa ja olisi jatkanut kauttaan neljännesfinaaleissa Ilvestä vastaan. Joukkue rikkoi kaudella kaikki seurakohtaiset ennätykset ja kokosi 59 ottelustaan 110 pistettä.

20-vuotisella valmennusurallaan Jussi Ahokas on voittanut SM-mitaleita Bluesin juniori-ikäluokkien päävalmentajana vuosina 2006–13. Tämän jälkeen hän toimi juniorimaajoukkueiden päävalmentajana. Keväällä 2015 Ahokas johdatti Suomen alle 18-vuotiaat MM-hopealle ja vuotta myöhemmin maailmanmestaruuteen. Tammikuussa 2019 hän voitti maailmanmestaruuden Nuorten Leijonien (U20) päävalmentajana.

Ahokasta ennen Liigan tulokaspäävalmentajina Kalevi Numminen -palkinnon ovat voittaneet viimeksi Mikko Manner (2018), Jyrki Aho (2012) ja Raimo Summanen (2002).

Uusimmat uutiset