Tykkimäkiturnaukseen osallistui reilut tuhat jalkapalloilijaa — Sudet jalkapallon toiminnanjohtaja Mika Seppälä siirtyy muihin tehtäviin

Elina Iiskola

Tykkimäkiturnaukseen osallistui ennätysmäärä jalkapalloilijoita.
Tykkimäkiturnaukseen osallistui ennätysmäärä jalkapalloilijoita.

Taivas oli harmaa ja vettä vihmoi, mutta Tykkimäkiturnaukseen lauantaina osallistuneet lapset ja nuoret eivät säästä välittäneet.

Viidellä kentällä pelattavaan turnaukseen osallistuu viikonlopun aikana yli tuhat pelaajaa 102 joukkueesta, mikä on uuden turnauskonseptin ennätys.

Tykkimäkiturnaus uudistettiin kokonaan muutama vuosi sitten. Turnauksen järjestelyistä vastaavan ja Sudet jalkapallon toiminnanjohtajan Mika Seppälän mukaan ennen joukkueet tulivat ja menivät.

Nykyään joukkueille on tarjolla erilaisia paketteja.

— Otimme mallia muista isoista turnauksista. Ulkoistimme muun muassa ruoanjakelun, jotta me voimme keskittyä juniorijalkapalloon.

Konseptin uudistamisen lähtökohtana oli rakentaa tapahtumasta mukava tapahtuma kaikille sinne saapuville niin pelaajille kuin huoltojoukoillekin. Seppälän mukaan joukkueilta saatu palaute on ollut myönteistä.

— Olemme saaneet erityisesti kehuja siitä, että joukkueet saavat heti saapuessaan kirjekuoren, jossa on kaikki ohjeet ja paperit, mitä he turnauksen aikana tarvitsevat.

Turnauksen kasaaminen on melkoista palapeliä. Seppälän mukaan nopeasti laskettuna kahden päivän aikana on saatava noin 17 710 liikkuvaa osaa loksahtamaan paikalleen.

— Tähän lisätään vielä jokavuotiset viime hetken peruutukset ja niistä aiheutuvat sarjaohjelman muutokset sekä kaikki ne lukuisat asiat mihin ei voi vaikuttaa, niin tämän kerroshypyn vaikeuskertoimeksi saadaan 2,5.

Tykkimäkiturnaus järjestettiin tänä vuonna 12. kerran. Sarkolan, Lehtomäen, Saviniemen, Valkealan ja Korian kentillä kirmaa turnausviikonloppuna reippaasti yli tuhat junioripelaajaa. Lisäksi joukkueiden mukana matkustaa lukuisia taustahenkilöitä, joukkueenjohtajia, valmentajia, huoltajia ja vanhempia. Seppälän mukaan turnaus on seuralle taloudellisesti merkittävä. Turnaustuotot käytetään seuran junioritoimintaan, mutta edustusjoukkuekin saa osansa pelaajien tekemän talkootyön ansiosta.

— Toivoisin että alueen yritykset huomaisivat tämän tapahtuman ja sen tarjoamat mahdollisuudet. Turnaukseen osallistuville voisi markkinoida Kouvolan alueen muitakin palveluita, myös turnausajan ulkopuolella.

Lumikki Haaja

Mikkeliläisen PU-62 F9 -joukkueen tytöt olivat juuri hävinneet 9—1, mutta se ei heitä haitannut. Heille tärkeintä on, että pelaaminen on hauskaa.
Mikkeliläisen PU-62 F9 -joukkueen tytöt olivat juuri hävinneet 9—1, mutta se ei heitä haitannut. Heille tärkeintä on, että pelaaminen on hauskaa.

Seppälälle turnaus on viimeinen. Hän jättää Sudet jalkapallon toiminnanjohtajan tehtävät ja turnausjärjestelyt toukokuun loppuun mennessä. Seppälä sai tarjouksen vaihtaa alaa, ja hän päätti tarttua siihen.

Hän hoitaa jatkossa Voikkaalla sijaitsevan Virtakiven saunan myyntiä ja markkinointia.

— Virtakiven saunan toimintaa on tarkoitus kehittää ympärivuotiseksi. Sinne on tulossa muun muassa majoitustoimintaa. Yrityksen markkinointi on aiemmin ollut lähinnä viidakkorummun varassa.

Seppälän jatkajasta ei ole vielä virallista tietoa.

Seppälä ehti toimia Sudet jalkapallon toiminnanjohtajana reilut kolme vuotta. Hänen mukaansa vuodet ovat olleet erittäin antoisia, mutta myös haastavia.

— Kouvolalaisen jalkapallon yhtenä ongelmana on, että täällä on seitsemän kilpailevaa seuraa, joilla kaikilla on erilaiset tavoitteet ja toimintatavat. Mielestäni Kouvolan alueen jalkapallon alueen kehitykselle ainoa oikea tie on seurojen aito ja epäitsekäs yhteistyö sekä toimintamallien yhtenäistäminen. Lisäksi Kouvolassa pelataan pääsarjoissa monissa muissa lajeissa, joten eurotkin jakautuvat sen mukaan.

Seppälä on kuitenkin tyytyväinen, että jalkapallo on edelleen Kouvolan ja koko maailman harrastetuin laji. Seppälän arvion mukaan Kouvolassa on noin 1 250 jalkapalloilijaa.

Luetuimmat