Maaliahne Malte Strömwall jatkaa KooKoossa — Uusi hankinta Erik Karlsson hyökkäsi Ruotsin pääsarjaan nousseessa Timråssa

Jussi Lopperi

Liukasliikkeinen Malte Strömwall oli menneellä kaudella KooKoon kolmanneksi paras maalintekijä.
Liukasliikkeinen Malte Strömwall oli menneellä kaudella KooKoon kolmanneksi paras maalintekijä.

KooKoo jatkaa joukkueensa rakentamista neljännelle jääkiekon Liiga-kaudelleen.

Kouvolalaisseura liitti pelaajistoonsa kaksi ruotsalaista hyökkääjää, joista toinen on vanha tuttu ja toinen uusi tulija.

Malte Strömwallille olisi urheilujohtaja Jarno Kultasen mukaan ollut ottajia muuallakin, mutta rightin laituri päätti tehdä yksivuotisen jatkosopimuksen KooKoon kanssa.

Strömwall, 23, oli menneellä kaudella KooKoon kolmanneksi paras maalintekijä Michael Keräsen ja Miikka Pitkäsen jälkeen. Pelaamissaan 37 ottelussa Strömwall latoi tehot 14+6=20. Maaleista viisi oli ylivoimaosumia.

— On tietysti positiivinen asia, että nuori ja lahjakas pelaaja halusi jatkaa juuri Kouvolassa. Uskomme, että kokonainen kausi tutussa ympäristössä johtaa vieläkin kovempaan tulokseen, Kultanen kommentoi.

Luulajasta kotoisin oleva Strömwall tuli Kouvolaan viime lokakuun lopulla Yhdysvalloista ECHL-sarjasta. Hän oli pelannut edellisen kauden New York Rangersin sopimuspelaajana AHL:ssä.

Sitä edellisellä kaudella hän teki Ruotsin kakkostasolla Allsvenskanissa AIK:n paidassa 49 ottelussa 25 maalia.

Pohjois-Amerikasta Eurooppaan takaisin kehittymään tullut Strömwall sanoo pitävänsä siitä, että Suomen Liigassa on tilaa olla luova kiekon kanssa.

— Minun oli hyvä olla Kouvolassa sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Halusin jatkaa, koska minusta tuntuu, että ensi kausi on isojen kehitysaskeleiden aikaa sekä minulle että joukkueelle, Strömwall perustelee jatkoaan.

Minun oli hyvä olla Kouvolassa sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. — Malte Strömwall

Erik Karlsson oli KooKoon suunnitelmissa jo vuosi sitten

KooKoon toinen maanantaina julkaisema sopimuspelaaja on Erik Karlsson.

Ruotsalainen hyökkääjä oli tällä kaudella nostamassa Timrå IK:ta takaisin Ruotsin pääsarjaan.

Karlsson, 23, oli Timrån varakapteeni ja tilastoi runkosarjassa joukkueensa sisäisen pistepörssin kakkossijalle oikeuttaneet tehot 9+19=28.

Kahdella edellisellä kaudella Karlsson kiekkoili AHL:ssä. Karlsson on pelannut Ruotsin liigassa kolmella kaudella Frölundassa. Ruotsin nuorisomaajoukkueissa Karlsson on saavuttanut MM-hopeaa 18- ja 20-vuotiaissa.

Kultasen mukaan Karlsson kuului KooKoon suunnitelmiin jo vuosi sitten. Urheilujohtaja kuvailee uutta hankintaa nopeaksi luistelijaksi, juonikkaaksi hyökkääjäksi ja tunnolliseksi kahden suunnan pelaajaksi.

— Nyt saimme raiteet kohtaamaan. Hänellä on alla hyvä kausi suuressa roolissa, ja hän on ollut tehokas etenkin ylivoimalla.

KooKoon sopimustilanne

Maalivahdit: Juha Järvenpää (2019), Samu Perhonen (2019), Oskari Salminen (2020).

Puolustajat: Santeri Salmela (2020), Arttu Pelli (2020), Peetro Seppälä (2020), Ville Järvinen (2019), Henrik Forsberg (2019), Emil Kristensen (2019), Miro Keskitalo (2019).

Hyökkääjät: Sami Tamminen (2020), Olli Korhonen (2020), Malte Strömwall (2019), Tomi Leivo (2019), Mikko Virtanen (2019), Miikka Pitkänen (2019), Toni Kähkönen (2019), Anrei Hakulinen (2020), Erik Karlsson (2019).

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut