Kolmannet erät myrkkyä — KooKoo hävisi jo neljännen pelin putkeen

KooKoo on hävinnyt peräti yhdeksän päätöserää kauden 11 ottelussa.

Jussi Lopperi

KooKoo iski kolmannessa erässä päätään raumalaiseen kiviseinään.
KooKoo iski kolmannessa erässä päätään raumalaiseen kiviseinään.

KooKoo on ollut surkea alkukauden otteluiden päätöserissä. Se on hävinnyt 11 pelaamassaan ottelussa kolmannen erän peräti yhdeksän kertaa.

Keskiviikkoilta Sumulaaksossa ei tehnyt poikkeusta. Heikosti kauden aloittanut Rauman Lukko haki kolme liigapistettä numeroin 1—4 (1—0, 0—1, 0—3).

KooKoo vajosi sarjataulukossa jo 13. sijalle, kun peräti kolme maalia päätöserässä mättänyt Lukko nousi kouvolalaisten ohi. KooKoon takana taulukossa ovat vain Tappara ja Ässät.

KooKoosta Malte Strömwall (7+6), Miikka Pitkänen (5+7) ja Erik Karlsson (2+8) kaunistelivat keskiviikkona teholukemiaan. Se saattoi lämmittää laihasti paikalle saapuneita 2 612 katsojaa.

Lukon haasto onnistui

KooKoo oli vahva avauserässä ja Samu Perhoselle kertyi sen aikana vain kaksi torjuntaa. Tosin Lukko otti peräti neljä kaksiminuuttista ensimmäisen kaksikymppisen aikana.

KooKoo pääsi 5—3-ylivoimalle heti erän puolivälin jälkeen ja käytti siitä vain 15 sekuntia avausmaaliin. Miikka Pitkänen ja Erik Karlsson sahasivat kiekon Lukon kolmion läpi Malte Strömwallille, joka laukoi kovaa b-pisteeltä pelivälineen etukulmasta ohi Oskari Setäsen.

Lukko sai juonesta kiinni toisessa erässä, mutta KooKoo sai kiekon ensimmäisenä maaliin. Miikka Pitkänen karkasi kahden raumalaispelaajan välistä läpiajoon, mutta Setänen peitti KooKoo-sentterin yrityksen. Strömwall seurasi kuitenkin hyvin ja löi kiekon uuniin Setäsen suojuksista. Lukko haastoi ja tilannehuone hylkäsi maalin maalivahdin häirintänä.

Erä oli jo lopuillaan, kun Lukko laittoi pelin tasoihin. Kapteeni Toni Kähkönen menetti kiekon keskialueella ja Brandon DeFazion maalilla mentiin erätauolle tilanteessa 1—1.

KooKoo iski päätä seinään

KooKoon surkea päätöseräsaldo sai jatkoa, kun Tapio Laakso vei ylivoimalla Lukon 1—2-johtoon ja Aaro Vidgren lisäsi loppukympillä karun jo 1—3:een.

Läpiajoon päässeellä Erik Karlssonilla oli vielä paikka tuoda KooKoo iskuetäisyydelle, mutta Oskari Setänen oli Lukko-maalilla vahvempi.

Samu Perhonen luisteli maalilta vaihtoaitioon, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä 2.20. KooKoo pääsi yrittämään 6—4-ylivoimalla kavennusta Eetu Koivistoisen kakkosen ajan. Lukon 1—4-maali syntyi kuitenkin tyhjiin juuri jäähyltä päässeen Koivistoisen mailasta.

KooKoo jatkaa liigapelejään perjantaina Tampereen Hakametsässä. Vastustaja on Tappara, jonka KooKoo kaatoi joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Sumulaaksossa peräti 8—3.

Katso ottelun maalikooste tästä.