Ensimmäisen kotitappionsa kärsineen Kouvottarien peli lähti laahaten käyntiin — ”Samasta asiasta on keskusteltu jo neljän viime pelin alussa”

Forssan Alulla oli monta onnistujaa, kun se aiheutti Kouvottarille kauden ensimmäisen kotitappion.

Katja Juurikko

Kouvottarien Veera Välimaa ajautui ahtaaseen paikkaan, kun FoA:n Jenna Toivonen ja Hanna Vapamaa puolustivat tiukasti.

Forssan Alku säilyy Kouvottarille hankalana vastustajana naisten Korisliigassa.

Joukkueet kohtasivat keskiviikkona toisen kerran lyhyen ajan sisällä, ja tälläkin kertaa FoA pesi kouvolalaisjoukkueen. Alku aiheutti Kouvottarille kauden ensimmäisen kotitappion lukemin 71—78 (31—36) Mansikka-ahon urheiluhallissa.

Kouvottarien ja Alun kahdeksasta keskinäisestä kohtaamisesta liigatasolla forssalaisjoukkue on vienyt kuusi.

Ensimmäistä kauttaan pääsarjassa pelaava Alun sentteri Ella Salminen, 20, nakutti piste-ennätyksensä päästyään mellastamaan hyökkäyskorilla sangen vapaasti. Salminen kasasi 13 pistettä ja yhdeksän levypalloa, joista kaikki hyökkäyspäässä. Edellisessä Kouvottaret-ottelussa Salminen ei tehnyt pistettäkään.

— Oli helppoa pelata, kun kaikille tuli onnistumisia, Salminen kiteytti.

Salmisen kaikki tarkoitti päällimmäisenä sitä, että viisi Alun pelaajaa tilastoi kaksinumeroiset pistelukemat. Alku ei ollut liikaa sarjan viime kauden korikuningattaren Mia Loydin (18/5/4) varassa. Kotimaisista pelaajista Meral Bedretdin (12/6/7) ja Hanna Vapamaa (12/7) naulasivat kumpikin neljä kolmosta kuudesta yrityksestä.

Me olimme pehmeitä, emmekä kamppailleet. — Mika Hartonen

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen kehui Salmisen ennakkoluulotonta esitystä.

— Hän toteutti tehtäväänsä erinomaisesti ja meni hyökkäyslevypalloille. Ei Salminen päässyt meitä yllättämään. Me olimme pehmeitä, emmekä kamppailleet.

Lamunulla kaksijakoista

Kouvottarien peli lähti keskiviikkona laahaten käyntiin. Kotijoukkue puski ensimmäisellä neljänneksellä yli neljä minuuttia ilman koria.

Hartoselle alkuminuutit olivat mysteeri. Päävalmentajaa ihmetytti erityisesti ugandalaissentterin Claire Lamunun vaisuus.

— Yleensä hän juoksee kenttää hyvin. Nyt hän oli pihalla, ja hänet oli otettava vaihtoon. Tästä samasta asiasta on keskusteltu jo neljän viime pelin alussa. Siinä pitää nyt yrittää muuttaa jotain, Hartonen tuhahti.

35 minuuttia parketilla pyörinyt Lamunu tilastoi kaksijakoisessa esityksessään lopulta 18 pistettä ja roimat 17 levypalloa.

Yleisömäärä alkukauden ennätys

Kouvottaret oli pahimmillaan 13 pisteen tappioasemassa, kun FoA johti toisella kymmenminuuttisella 17—30. Vain alle minuutin johtoasemassa pelannut kotijoukkue teki kuitenkin hyvällä spurtillaan ottelusta jännittävän, kunnes ote lopahti uudelleen numeroissa 61—61.

— On henkisesti todella raskasta, kun on koko ajan perässä. Meille sattui tosi paljon puolustuspään kommunikaatiovirheitä, Hartonen totesi.

Koko illan aikana kotijoukkueesta ei löytynyt sytyttäjää. Tosin 17 minuuttia pelannut Maria Koskinen toi penkiltä virtaa ja riisti pallon kolmesti. Hänen energisyytensä olisi suonut tarttuvan joukkuekavereihin.

Kaksi kolmosta pussittanut Veera Välimaa (9/2/3) teki alkukauden suurimmat pisteensä. Toista kauttaan Kouvottarissa pelaava tamperelaiskasvatti on vakiinnuttanut paikkansa aloitusviisikossa.

— On ollut helpompaa aloittaa tämä kausi, kun on jo yksi vuosi Kouvolassa takana. Vastuuta on tullut enemmän kuin viime kaudella, ja se on tuonut myös itseluottamusta. Hyökkäyspeli ei ole vahvuuteni, mutta siihen tulee vielä korjaus, Välimaa sanoi.

Kouvottarien yleisömäärä nousee ottelu ottelulta. Alkua vastaan laskettiin syksyn ennätys 335.

Uusimmat uutiset