MyPan ja HIFK:n yhteistyö vihdoin käyntiin — MyPan hyökkääjä Anttoni Huttunen saattaa siirtyä harjoittelemaan HIFK:n joukkueen kanssa

Moises Garibay

Anttoni Huttunen on päässyt kesän edetessä hyvin Ykkösen rytmiin kiinni. Arkistokuva.
Anttoni Huttunen on päässyt kesän edetessä hyvin Ykkösen rytmiin kiinni. Arkistokuva.

MyPan ja HIFK:n pelaajayhteistyö saadaan kunnolla käyntiin näillä näkymin ensi viikolla, kun jalkapallon siirtoikkuna aukeaa keskiviikkona 10. heinäkuuta. Siirtoikkuna on auki 10. heinäkuuta—9. elokuuta.

MyPan puheenjohtajan Mika Kaletonin mukaan seurat ovat alustavasti keskustelleet, että HIFK:sta tulisi muutama pelaaja vahvistamaan MyPan joukkuetta loppukaudeksi.

Moises Garibay

MyPan puheenjohtajan Mika Kaletonin mukaan MyPan ja HIFK:n pelaajayhteistyö saadaan kunnolla käyntiin ensi viikolla.
MyPan puheenjohtajan Mika Kaletonin mukaan MyPan ja HIFK:n pelaajayhteistyö saadaan kunnolla käyntiin ensi viikolla.

— Se, ketkä pelaajista tulisivat vahvistukseksi, on vielä auki. Kaikki riippuu HIFK:stä. Mikä on joukkueen loukkaantumistilanne, paljon he saavat lisävahvistuksia ja ketkä eivät ole saaneet peliaikaa HIFK:n riveissä.

MyPan nuori hyökkääjälupaus Anttoni Huttunen, 17, taasen siirtyisi harjoittelemaan HIFK:n joukkueen kanssa. HIFK:n otteluihin Huttunen ei kuitenkaan osallistu.

Jalkapallon Ykkösessä tällä kaudella pelaava MyPa ja Jalkapalloliigan HIFK aloittivat 1+2-vuotisen pelaajayhteistyön viime keväänä.

Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa MyPan joukkuetta Ykkösen peleissä. Samalla MyPan pelaajille tarjoutuu mahdollisuus nousta pelaamaan Jalkapalloliigaa HIFK:n riveissä.

Kysymys ei ole perinteisestä farmisopimuksesta, joka olisi kalliimpi ratkaisu. Valitut HIFK-pelaajat harjoittelevan puolet viikosta HIFK:n ja puolet MyPan mukana. Otteluihin valmistavissa harjoituksissa HIFK-lainat ovat aina MyPan mukana. Kaletonin mukaan tällä halutaan tehdä lainapelaaja tutummaksi joukkueelle.

— Ei haluta sitä, että liigajoukkue lähettää pelaajan vain pelaamaan pelin. Valmentajamme on tunnettava uusi pelaaja paremmin, Kaleton sanoo.

Kaletonin mukaan joukkueiden välinen yhteistyö ei ole vielä pääsyt kunnolla alkamaan, sillä HIFK Fotboll sai uuden omistajan viime keväänä, kun kiinalainen Lucas Jin Chang osti 51,9 prosenttia joukkueen taustayhtiön osakkeista.

HIFK Soccer rf. etsi pitkään uutta omistajaa paikkaamaan heikkoa taloustilannetta. Neljän tilikauden joukkueen talous kääntyi puoli miljoonaa euroa miinukselle. Osakemyynti takasi HIFK:n jalkapallotoiminnalle noin kahden miljoonan euron lisätulon.

HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström kertoi keväällä Kouvolan Sanomille, että yhteistyön viritteleminen oli luonnollinen juttu. Tällä hän viittasi muun muassa omaan MyPa-taustaansa. Lönnström työskenteli MyPassa vuosina 2005—2011 seuran teknisenä johtajana ja akatemiavalmentajana.

— Ystävyyssuhteet vaikuttivat sopimuksen tekemiseen. Tässä on avoimia ihmisiä molemmissa seuroissa asialla.

Lönnström ja MyPan päävalmentaja Jukka Karjalainen sanoivat, että aika näyttää, syveneekö yhteistyö muuhunkin kuin pelaajaliikenteeseen.

Kaletonin mukaan tulevina vuosina on tarkoitus kehittää yhteistyötoimintaa valmennus- sekä junioripuolella.

— Ainakin on luvassa valmentajavaihtoa tai ainakin, että valmentajat pääsevät tutustumaan toistensa työhön.

MyPa kohtaa lauantaina Saviniemessä tammisaarelaisen EIF:n. Molemmilla joukkueilla on koossa kymmenen pistettä. Toukokuussa EIF voitti MyPan kotonaan peräti 7—2.

Joukkueet ovat Ykkösen sarjataulukossa toiseksi viimeisinä yhdessä Tampereen Palloveikkojen kanssa. Jumbosijaa pitää AC Kajaani kahdeksalla pisteellä.

MyPa palasi pistekantaan viime lauantaina, kun ottelu Kajaanissa päättyi tasan 2—2.

EIF saapuu Myllykoskelle neljän ottelun tappioputkessa. Tiistaina joukkue hävisi KTP:lle kotonaan 1—4. Ottelu oli EIF:n ensimmäinen sen jälkeen, kun seura antoi potkut päävalmentaja Gabriel Carvia Xatartille.

MyPa—EIF, jalkapallon Ykköstä lauantaina kello 17 Saviniemen jalkapallostadionilla.