KTP-Basket on ollut Kouvoille kova pala pureskeltavaksi — Päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”En ole sarjataulukkoa katsellut”

Kouvolalaisjoukkue hakee kauden ensimmäistä voittoaan rakkaasta vihollisestaan.

Lumikki Haaja

Kouvojen Brian Asbury ja KTP:n Tyrell Nelson ottavat tänä iltana yhteen toisen kerran kuluvan kauden aikana Mansikka-aholla.
Kouvojen Brian Asbury ja KTP:n Tyrell Nelson ottavat tänä iltana yhteen toisen kerran kuluvan kauden aikana Mansikka-aholla.

Kouvoille tarjoutuu keskiviikkona viimeinen mahdollisuus kaataa paikalliskilpailijansa KTP-Basket Korisliigan runkosarjassa. Kotkalaisjoukkue on ollut naapurilleen vaikea vastustaja kuluvan kauden aikana, sillä kaikki kolme edellistä kohtaamista ovat päättyneet KTP:n voittoon.

— KTP-Basket taistelee kotiedusta ja on ollut aikaisemmissa kohtaamisissa niskan päällä fyysisyydellään. Nyt uskoisin pystyvämme vastaamaan haasteeseen korin läheisyydessä ja sitä kautta hallitsemaan ottelun tempoa. Hieno ilta tulossa, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen sanoi.

Moni olisi valmis väittämään, että KTP:llä on jo henkinen yliote Kouvoista. Lehtonen on toista mieltä.

— Ei ole. Kaksi meidän kolmesta matsista on ollut tiukkoja. Lisäksi olemme olleet liikkeellä vajaalla nipulla.

— Myös joukkueen rakenteellinen muutos, Thomas Gipsonin tultua mukaan, antaa meille turvallisuuden tunteen siitä, että pystymme pelaamaan KTP:n kanssa ainakin tasan kolmen sekunnin alueella, Lehtonen lisäsi.

Thomas kiinni

Vierailija aloitti Kouvojen kiusaamisen lokakuussa, jolloin se piti pisteet kotonaan lukemin 82—78.

Toisen kerran kouvolalaiset ottivat tukkaan joulukuun alussa Mansikka-aholla, jossa KTP oli parempi pistein 82—96. Kyseisessä ottelussa Tomi Kamisen nippu naulasi kakkoset pohjaan kaamealla 79 prosentin tarkkuudella (27/34).

KTP:n kolmas voitto rakkaasta vihollisesta tuli tammikuun alkupuolella Karhuvuoressa. Isäntäjoukkue löi vieraansa tuolloin lukemin 95—87.

— Jos aiomme kaataa Kotkan, meidän tulee voittaa levypallot ja lisäksi löytää oikea pelaaja tai pelaajat hidastamaan Donte Thomasia, joka on meille match up -painajainen, Lehtonen kommentoi.

Kuusi pinnaa eroa

Kouvot on sarjassa kuudentena kerättyään 28 ottelusta 28 pistettä. Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedusta kiinni pitävä KTP jököttää neljäntenä kuitattuaan 28 matsista 34 pojoa.

Kymenlaaksolaisjoukkueiden välissä paahtaa Joensuun Kataja, joka on pelannut vasta 25 peliä ja napannut näistä 30 pistettä.

Nousuvireinen Kouvot voitti toissa kierroksella Tampereen Pyrinnön vieraissa, mutta joutui tunnustamaan viimeksi Mansikka-aholla sarjan kärkiryhmän Salon Vilppaan niukasti paremmakseen.

KTP hävisi viime viikolla hieman yllättäen Uudenkaupungin Korihaille vieraissa.

Kouvot pelaa maaliskuun aikana seitsemän tärkeää ottelua, joista neljä Manskarilla ja kolme vieraissa. Huhtikuussa Jyri Lehtosen sakki iskee parketille viidesti, joiden jälkeen alkavat pudotuspelit.

— En ole sarjataulukkoa katsellut. Katselen sitten, kun runkosarjaa on pelaamatta viisi ottelua. Kuuden viikon kuluttua olemme joka tapauksessa aika paljon parempia kuin nyt, Lehtonen mainitsi.