KPL nosti kierroksia ja Hyvinkään Tahko putosi kyydistä – Viisi juoksua sivaltanut jokeri Jere Dahlström löysi vireen tahmean avausjakson jälkeen: "Otin tauolla suklaata ja yhden limpparipullon"

Moises Garibay

Toni Kohonen oli Koplan avausjakson sankari Tahkoa vastaan. Kohoselle tilastoitiin ennen taukoa kolme kotiutusta. Kuva 19. heinäkuuta pelatusta Kitee-ottelusta.
Toni Kohonen oli Koplan avausjakson sankari Tahkoa vastaan. Kohoselle tilastoitiin ennen taukoa kolme kotiutusta. Kuva 19. heinäkuuta pelatusta Kitee-ottelusta.

Kokeneet Toni Kohonen ja Jere Dahlström nousivat pääosiin, kun Kouvolan Pallonlyöjät kaatoi Hyvinkään Tahkon miesten Superpesiksessä.

Kohonen sivalsi avausjaksolla kaikki Koplan kolme juoksua ja Dahlström viisi toisen puolikkaan seitsemän juoksun kokoelmasta.

KPL:n voittonumerot olivat Kouvolan pesäpallostadionilla selkeät 2–0 (3–1, 7–2).

KPL nousi voittonsa ansiosta pisteen päähän sarjaa johtavasta Sotkamon Jymystä, joka otti eilen toisen kerran peräkkäin tauluun kolmantena olevalta Joensuun Mailalta.

Kopla on pelannut kaksi ottelua kainuulaisia vähemmän, joten kouvolalaisjoukkueelle tarjoutuu pian maukas sauma kirmata sarjan kärkeen.

Konkarit rusikoivat Tahkon ulkokenttää

Kokenut 44-vuotias Toni Kohonen mestaroi kotijoukkueelle avausjakson voiton. Kohonen siivutti toisessa vuorossa pallon takakentälle kakkoskoppari Teemu Rouhiaisen tontille, joka töpeksi pallon haltuunotossa. Santeri Löppönen toi johtojuoksun ja Matti Latvala juoksi numerot 2–0:een.

Tahkon Teemu Nikkanen kavensi kouvolalaisten ulkokentän avustuksella 2–1:een, mutta Kohonen sinetöi jaksovoiton neljännessä puhtaalla välilyönnillään.

– Ensimmäinen jakso oli tunnetilaltaan heikko. Tuli sellainen fiilis, että olemme pelailemassa, KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi totesi.

– Vaikea sanoa, mistä se johtui. Tunnetila rakentuu, se ei tule tuosta vaan. Siinä voi olla moniakin syitä. On siinä valmentajallakin osansa, pitäisi pystyä virittämään joukkuetta paremmin.

Ryhdikäs kakkospuolikas Koplalta

Iiro Haimi toi ryhmänsä sateiselle kakkospuolikkaalle paremmassa vireessä.

– Tauolla kävimme läpi, että meidän pitää saada kierroksia ylös, jos aiomme voittaa tämän pelin. Siinä jonkin verran onnistuimme.

Avausjaksolla kolmesti kotiutuksissaan epäonnistunut jokeri Jere Dahlström sai tahtipuikon Toni Kohoselta ja 39-vuotias jokerikonkari kotiutti etenijän viidesti.

– Otin tauolla suklaata ja yhden limpparipullon, Dahlström avasi lyöntivireen löytymistä hymy suupielessä.

Toisen jakson ratkaisuhahmon mukaan ensimmäinen puolisko oli odottelevaa puolin ja toisin.

– Peli ei tahtonut lähteä liikkeelle. Onneksi Kohonen (Toni) löi ne tarvittavat ja ulkopelihän oli hyvää koko ajan. Se auttoi, että saimme pisteet kotiin.

Myös pelinjohtaja Iiro Haimi korosti Kohosen panosta.

– Kohonen käytti tilanteet hyväkseen. Saimme nyt hänelle sellaisia paikkoja, joita halusimmekin. Hän on ollut vähemmällä vastuulla, eikä paikkoja ole oikein tullut, Haimi sanoi.

Kakkosjaksolla kotiutuksessa onnistui kertaalleen Anssi Lammila, joka siirrettiin tauolla numerolle kahdeksan.

– Jalassa oli jotain kirrausta. Varotoimenpiteenä otimme hänet pois ykköskärjestä.

Jokeri Matti Saukko ja nelonen hihassaan iskenyt Matti Latvala lukeutuivat kotijoukkueen kärkipelaajiin. Molemmat toivat kolme juoksua.

Ulkona lukkari Janne Kivipelto pelasi loistomatsin.

Tahkon tunnetilassa vajausta

Vierailija Tahkolla oli saumansa avausjaksolla, mutta toisella Kopla meni menojaan.

– Aika nahuista oli meillä tekeminen koko pelin ajan. Ensimmäisellä jaksolla emme saaneet miestä himaan, kaksi juoksua lyönyt Teemu Nikkanen tuumi.

Pelinjohtaja Miika Rantatorikka harmitteli myös avausjaksolla menetettyä mahdollisuutta.

– Kyse ei ollut heikosta sisä- tai ulkopelistä. Tunnetila ei vain ollut tarvittavalla tasolla, Rantatorikka painotti.

Ottelun ratkaisu

Toni Kohosen kotiutukset ja Janne Kivipellon lukkaripeli ratkaisivat avausjakson. Toisella puoliskolla valokeilaan asteli Jere Dahlström.

Kentän tähti

KPL:n jokeri Jere Dahlströmin taukoeväät tekivät tehtävänsä ja konkari löysi lyöntinsä. Toisen jakson viisi kotiutusta kuivattivat mukavasti Kouvolan muuten kosteaa iltaa.

Illan kunnari

Toni Kohonen sai kotiutuspaikkoja Tahkoa vastaan toivotulla tavalla. Kohonen käytti tilaisuutensa (4/4) komeasti 100 prosentin osumatarkkuudella.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset