Päivän peli: Kopla lähtee tavoittelemaan pronssia kirvelevästä välierätappiosta huolimatta — Joukkue on hävinnyt kaikki aikaisemmat pronssitaistot

Tommi Mäentausta on kauteensa tyytyväinen, vaikka siihen on mahtunut niin onnistumisia kuin huonoja hetkiä.

Katja Juurikko

Koplan Tommi Mäentausta syöksymässä kakkospesälle toisessa välieräpelissä. Jymyn kakkosvahti Antti Kiiskinen hamuaa polttoheittoa hanskaansa.
Koplan Tommi Mäentausta syöksymässä kakkospesälle toisessa välieräpelissä. Jymyn kakkosvahti Antti Kiiskinen hamuaa polttoheittoa hanskaansa.

Sotkamon Jymy suisti seuran kuudetta mestaruutta tavoitelleen KPL:n pronssipeleihin niukasti välierävoitoin 3—2.

Joukkueet väänsivät toisen peräkkäisen viiden ottelun välieräsarjan, jonka tasaisuudesta kertoo hyvin se, että kolmessa välierässä avausjakso pelattiin tasan.

KPL putosi ratkaisevassa välierässä kyydistä toisen vuoroparin aloittavalla, kun Jymy paukutti viisi juoksua.

— Pettymys oli suuri. Tavoitteenamme oli kuitenkin Suomen mestaruus. Teimme sen eteen töitä lähes vuoden, Koplan Tommi Mäentausta kertoo.

Mäentaustan mukaan välierätappio kirvelee vieläkin, eikä aikaa tappion läpikäymiseen ole ollut kuin kaksi päivää. Sunnuntaina pitää kuitenkin olla jo iskussa.

— Olemme sulatelleet asiaa jokainen tahoillamme. Pronssia lähdemme kuitenkin tavoittelemaan. Kausi on mukavampi päättää mitaliin kuin neljänteen sijaan. Tyhmäähän se olisi tavoitella yhtään mitään muuta.

Pääsarjatasolla kaudesta 2005 asti pelannut KPL aloittaa sunnuntaina jo 2000-luvun viidennet pronssiottelut. Kopla on hävinnyt kaikki aikaisemmat pronssitaistot (2008, 2011, 2016 ja 2017).

Pronssiin vaaditaan Superpesiksessä kaksi otteluvoittoa. Pronssiottelut alkavat sunnuntaina Saarikentällä ottelulla Vimpelin Veto—KPL. Toinen pronssiottelu pelataan Kouvolassa lauantaina 14. syyskuuta kello 14.

Vimpelin Veto ei ole ollut helppo vastus KPL:lle tällä kaudella. Kahdessa runkosarjan kohtaamisessa Kopla on hävinnyt molemmat pelit. Vieraspelissä 19. kesäkuuta KPL hävisi Vedolle 2—0. Elokuun alun kotipelissä Vimpelin Veto voitti kouvolalaiset 1—2.

— He ovat nopeita ja läpilyöntejä voi tulla, missä kohtaa tahansa peliä. Vimpeli on vahva myös ulkopelissä.

Mäentausta on kauteensa tyytyväinen, vaikka siihen on mahtunut niin onnistumisia kuin huonoja hetkiä.

— Olisin voinut pari välieräpeliä pelata paremmin. Olen tyytyväinen, että onnistuin viidennessä välieräpelissä.

KPL:n parhaat kismittävässä torstai-illan tappiossa olivat ykköskärjen veturit Mäentausta (0+0/2/6) ja Antti Hartikainen (0+0/1/7).

Mäentausta tilastoi kärkilyönnit 75 prosentin ja Hartikainen peräti kymmenennen kerran tällä kaudella täyden satasen teholla.

Hyvinkään Tahkon kasvatti Mäentausta jatkaa Kouvolassa myös ensi kaudella. Hänellä on sopimuksessa optio myös vuodelle 2021.

Mäentausta tuli Hyvinkäältä hakemaan pelipaikkaa kaudella 2010. Hän on noussut Koplassa Superpesiksen nopeimpiin etenijöihin. Ulkopelissä Mäentaustan nopeista jaloista on iloa kopparin tontilla. Mies hoitaa myös ison osan joukkueen pelaajien hieronnasta.

— Tykkään Kouvolasta kaupunkina. Täältä löytyy kaikki, mitä urheilija ja ihminen tarvitsee. Tämä on kymmenes kesäni täällä, joten Kouvolasta on tullut minulle koti, siksi täällä on myös mahtavaa pelata.

Otteluvoitoin 3—2 finaaliin edennyt Jymy kohtaa finaalissa hallitsevan mestarin Joensuun Mailan. Jymy aloittaa sunnuntaina jo 2000-luvun 17:nnen finaalisarjan.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset