Ei yllätyksiä Kouvolan maanantairaveissa – Ari Moilaselle kaksi voittoa

Syksyn viimeinen Magic Monday oli Kouvolan osalta suosikkien heiniä. Vain alkulähtöjen Varoituksen voittajakerroin nousi yli kymmeneen.

Satu Pitkänen

Lappeenrantalaisen Jouni Heimalan tamma Varoitus ravasi ensimmäisen kerran ilman laukkaa sitten maaliskuun. Tuloksena oli voitto.
Lappeenrantalaisen Jouni Heimalan tamma Varoitus ravasi ensimmäisen kerran ilman laukkaa sitten maaliskuun. Tuloksena oli voitto.

Syksyn toinen ja viimeinen Magic Monday -ravikierros Kouvolassa sujui ilman suurempia yllätyksiä Toto65-pelissä. Ennen Kaustisen kanssa ajettua kierrosta nähtiin toki riemukas paluu voittajakehään, kun lappeenrantalaisen Jouni Heimalan kasvattama, valmentama ja ohjastama Varoitus pysyi pitkästä aikaa sallitulla askellajilla. Tamma oli voittanut kesällä laukankin kera, mutta edellinen laukaton voittosuoritus oli vuoden takaa, sekin Kouvolasta.

Alkupään lähdöissä voittajana nähtiin myös Samuli Innasen ohjastama suosikki Rysky, sekä Pia Huusarin valmentama ja Ari Moilasen ohjastama Special Point. Jälkimmäinen oli sekin tasaisesti pelatun lähdön niukka suosikki.

Knowwhentohold'em kiri lopussa

Toto65-kierros alkoi Kaustisella Liinan Liekin ja Marko Hautamäen voitolla. Kouvolassa lähdettiin pelin toiseen kohteeseen Ian Bokon ja Hannu Korven johdolla. Ruotsissa alkuvuoden kilpaillut ruuna sai siivet selkäänsä ja johti lähtöä parhaimmillaan liko 50 metrillä.

Loppusuoralla askel alkoi painaa. Pääjoukko sai Ian Bokon kiinni, ja Nina Petterson-Perklenin valmentama Knowwhentohold'em työntyi lopulta voittajana maaliin. Ari Moilanen sai illan toisen voiton ohjastajana. Ian Boko onnistui pitämään toisen sijan.

Kolmanneksi sijoittui Glamour Arioso, jonka myötä menneen viikonlopun menestyskuski Iikka Nurmosella oli saaliinaan Kouvolasta jo kaksi totosijaa. Ensimmäinen tuli Special Pointin voittamassa lähdössä toiseksi sijoittuneella Callela Kickoffilla.

Santo Grial nousi voittoon

Kaustisella jatkettiin suosikkivoittajalla, joka oli M.T.Kopitar. Kouvolassa seurattiin esimerkkiä. Hannu Torvisen ohjastama Santo Grial nousi viimeisessä kaarteessa johtohevosen rinnalle ja ohi, ja voitti lopulta helposti.

Kun Kaustisen viimeisessä lähdössä saatiin vähemmin pelattu voittaja Kitzune G.G. nousi 65-rivin arvo ennen viimeistä kohdetta yli 560 euron.

Paljon ei peliarvo enää noussutkaan. Kouvolan viimeisessä lähdössä auton takaa johtoon sujahti kierroksen eniten pelattu hevonen, Iikka Nurmosen ohjastama Look Complete. Sen takaa sai paikan Rambo Rivner, ja kuolemanpaikalla taivalsi Luxorious Lord. Sama kolmikko piti loppuun asti Nurmosen saatua säädeltyä matkavauhtia mielensä mukaan. Matias Salon valmentama Rambo Rivner pääsi pujahtamaan sen takaa kakkoseksi.