Korisliigasta ei putoa yksikään seura kauden 2020–2021 päätteeksi – Liiton puheenjohtaja Timo Elo: "Päätöksen taustalla on seurojen elinvoimaisuuden varmistaminen"

Lehtikuva

Korisliigasta ei putoa kuluvan kauden päätteeksi yksikään seura.
Korisliigasta ei putoa kuluvan kauden päätteeksi yksikään seura.

Suomen Koripalloliiton liittohallitus hyväksyi pitämässään kokouksessa Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaan Korisliigasta ei kauden 2020-21 päätteeksi putoa yksikään joukkue urheilullisin perustein.

Kauden päätteeksi Korisliigan alemman jatkosarjan viimeiseksi (6.) sijoittuneen joukkueen tuli sarjamääräysten mukaan pudota 1. divisioona A:han seuraavaksi kaudeksi.

Muiden sarjojen sarjamääräyksiin ei esitetty eikä liittohallitus tehnyt muutoksia, joten 1. divisioona A:n finaalien voittajalla on oikeus hakea Korisliigan sarjalisenssiä kaudelle 2021–2022.

– Ensi kauden sarjajärjestelmän osalta emme ole vielä tehneet lopullista päätöstä, mutta nykyinen järjestelmä (runkosarjan jälkeen ylempi ja alempi loppusarja) on mahdollista pelata myös 13 joukkueella, Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm muistutti tiedotteessa.

– Päätöksen taustalla on seurojen elinvoimaisuuden varmistaminen tässä hetkessä. Seurakentällä on ollut kosolti haasteita ratkottavana ja on jatkossakin. Halusimme poistaa yhtälöstä pelon putoamisesta urheilullisin perustein, kommentoi Koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo.

Keskiarvo 386 katsojaa

Laajamittaisista koronatoimista, viranomaismääräysten pilkuntarkasta noudattamisesta huolimatta Korisliigan yleisökeskiarvo on 34 pelatun ottelun jälkeen 386 katsojaa, kun se normaalioloissa liikkuu 800–1000 katsojan haarukassa vuodesta ja osallistujista riippuen.

– Korisliiga-seurat kertoivat näkemyksiään seurakokouksessa ja kantoivat huolta pienien yleisömäärien lisäksi ottelutapahtumamyynnin laskusta katsojien välttäessä ottelutapahtumassa liikkumista. Monia ottelukohtaisia yritystilaisuuksia on myös peruttu. Nykyisellä suuntauksella yksittäisten seurojen tappiot voivat nousta merkittäviksi, kommentoi Westerholm.

– Jokainen katsoja tekee luonnollisesti omat ratkaisunsa omista lähtökohdistaan, eikä ketään syyllistetä. Olemme kuitenkin seuranneet seurojen toimia läheltä ja voimme vakuuttaa, että liigaseurat noudattavat erittäin tunnollisesti saamiaan viranomaisohjeita ja tekee kaikkensa, jotta koripallosta voi nauttia turvallisesti näissä poikkeusoloissakin, Westerholm päättää.