Susien tekemä protesti johti uusintaotteluun — Syynä tuomareiden tekemät sääntövirheet

Salibandyn 2. divisioonan avauskierroksen ottelu Hatsina—Sudet uusitaan tammikuussa.

Susien tekemä protesti johti uusintaotteluun — Syynä tuomareiden tekemät sääntövirheet

Salibandyn 2. divisioonassa kauden avauskierroksella pelattu ottelu Hatsina—Sudet SB uusitaan tammikuussa. Uusintaan johti Susien tekemä protesti, joka koski tuomareiden ottelussa tekemiä sääntövirheitä.

Ottelu pelattiin Mikkelissä 4. lokakuuta ja se päättyi rangaistuslaukauskilpailun jälkeen kotijoukkueen 7—6-voittoon. Sudet jätti kuitenkin ottelusta protestin, jossa se vaati uusintaottelua.

Tällaiset protestit ovat aina harmittavia vaikka ne menisivätkin läpi. — Tero Laurila

Protestin syynä olivat tuomareiden ottelun loppuminuuteilla tekemät sääntövirheet, jotka liittyivät muun muassa Hatsinalle tuomittuihin väärän pituisiin ja väärin perustein annettuihin jäähyihin.

Suomen Salibandyliiton kurinpitovaliokunta oli päätöksessään samaa mieltä siitä, että ottelussa tapahtui sääntökirjan vastaisia virheitä. Näin ollen Susien protesti hyväksyttiin ja ottelu määrättiin pelattavaksi uudestaan 4. tammikuuta Mikkelissä.

Tuomareilla oma sääntökirja

”Sudet ei päässyt pelaamaan ylivoimalla sille kuuluvaa aikaa, koska sääntöjä sovellettiin väärällä tavalla. Tämä oli epäilyksettä ottelun lopputulokseen vaikuttava tekijä, koska Hatsina tasoitti ottelun numeroihin 6—6 pelikellon ajassa 57.10 pelattaessa viidellä viittä vastaan, vaikka Susilla olisi pitänyt olla 5—4-ylivoima”, toteaa Sudet tekemässään protestissa.

Ottelun lopputulokseen vaikuttava seikka oli Susien mukaan myös se, että päävalmentaja Tero Laurila joutui ottelun lopussa tulkitsemaan enemmän sääntökirjaa, kuin keskittymään joukkueen pelisuorituksiin ja taktisiin kuvioihin kentällä.

Myös ottelun ratkaisseen rangaistuslaukauskilpailun aloittajan erotuomarit ratkaisivat omien tulkintojen mukaan. Sääntöjen mukaan aloittajan olisi automaattisesti pitänyt olla kotijoukkue, mutta tällä kertaa rankkarikisan aloittajaksi joutui arvonnan jälkeen vierasjoukkue Sudet.

”Saamme uuden mahdollisuuden”

Salibandyn 2. divisioonan 5. lohkon sarjataulukko on päivitetty ja tästä syystä Susilla sekä Hatsinalla on muihin joukkueisiin nähden yksi ottelu vähemmän pelattuna.

— Tällaiset protestit ovat aina harmittavia vaikka ne menisivätkin läpi. Hyvä fiilis ei ole itselläkään, mutta nyt saamme uuden mahdollisuuden, kommentoi päävalmentaja Laurila protestia ja sen läpimenoa.

Laurilan mukaan tuomarit tekivät ottelussa viimeisen 13 minuutin aikana niin pahoja virheitä, ettei niitä voitu katsoa läpi sormien.

— Tästä tapauksesta voimme kaikki ottaa opiksi, toivoi Laurila.

Uusintapeli kohtuullinen tuomio

Sudet toivoi protestissaan nimenomaan uusintaottelun pelaamista sarjapisteiden menetyksen sijaan. Susien mukaan se oli kohtuullisempi tuomio, koska myöskään Hatsina ei saa joutua kärsijän rooliin erotuomareiden sääntövirheiden takia.

Ottelun erotuomareina toimineet Ville Kaarna ja Juho Kokkonen saivat Salibandyliitolta varoituksen.

Uusimmat uutiset