Sami Tammisen tavoite on KooKoon Hall of Famessa

Nuori hyökkääjä jatkaa kasvattajaseurassaan kaksivuotisella sopimuksella. KooKoon kausi päättyy Liigassa kotipeliin JYPiä vastaan. KooKoon A metsästää jatkopaikkaa Nuorten SM-liigan neljännesvälierissä.

Hannu Luostarinen

Sami Tamminen, 20, jatkaa KooKoon paidassa kaksi seuraavaa kautta.

Jääkiekon Liigan runkosarjan ja samalla koko kauden lauantaina päättävä Kouvolan KooKoo ja hyökkääjä Sami Tamminen, 20, solmivat kaksivuotisen jatkopestin. Tamminen hyökkää KooKoon riveissä siis ainakin kevääseen 2020 saakka.

— Tamminen on kulkenut pitkän matkan ylä- ja alamäkien kautta lähelle vakituista paikkaa liigajoukkueessa. Voidaan sanoa, että hän on lentänyt jopa hieman tutkan alapuolella, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi jatkopestiä.

KooKoo kasvattajaseurani, joten miksi vaihtaisin muualle?

Tamminen pelasi viime kaudella KooKoossa 29 Liiga-ottelua tehoin 1+3. Tämän kauden lukemat 34 ottelussa ovat 4+3 tehopistettä.

Liigapelien lisäksi Tamminen on pelannut 31 nuorten SM-liigan ottelua pistein 8+13.

— Tällä kaudella ”Tami” on ottanut isoja askeleita eteenpäin puolustus- ja riistopelaamisessa, minkä myötä peliaika ja vastuu ovat kasvaneet tasaisesti. Hyökkäystaitoahan hänellä on aina ollut, kehui Kultanen.

A-juniorit tyrkyllä jo kahdeksan sakkiin

KooKoon liigakausi päättyy lauantaina runkosarjaotteluun Jyväskylän JYPiä vastaan, mutta Tammisen kausi jatkuu nuorten SM-liigan pudotuspeleissä.

KooKoon A kohtaa Sumulaaksossa lauantaina jo kello 12 alkavassa Nuorten SM-liigan toisessa neljännesvälieräpelissä Lahden Pelicansin. KooKoo voitti ensimmäisen ottelun torstaina 5—1.

KooKoolla on lauantaina mahdollisuus edetä kahdeksan parhaan joukkoon.
— Pudotuspelit ovat pudotuspelejä, kyllähän tässä joka jätkä on täynnä intoa. Pelasimme torstaina hyvän pelin Lahdessa ja sitä pyrimme jatkamaan kotikaukalossa, Tamminen sanoo.

"Kouvola on kotikaupunkini"

Nuori hyökkääjä on jatkosopimuksesta luonnollisesti mielissään.
— Täällä on loistavat olosuhteet kehittyä hyväksi liigapelaajaksi. Kouvola on kotikaupunkini ja KooKoo kasvattajaseurani, joten miksi vaihtaisin muualle?

— Lisäksi minun ja ”Virtsin” (Mikko Virtanen) tavoite on vielä jonain päivänä päästä KooKoo Hall of Fameen, päättää Tamminen.

KooKoo—Pelicans, jääkiekon Nuorten SM-liigaa Kouvolan jäähallissa lauantaina kello 12.
KooKoo—JYP, jääkiekon Liigan runkosarjan päätöskierroksen ottelu Kouvolan jäähallissa lauantaina kello 17.