KooKoolle taas jatkoaikatappio — Pelicans pidensi kouvolalaisten tappioputken jo kolmen pelin mittaiseksi

KooKoo on laukonut kolmessa viimeisessä ottelussa 167 kertaa ja heiluttanut vastustajan verkkoa vain kahdesti.

Sami Lettojärvi

KooKoo ja Pelicans väänsivät tutun kovaotteisesti liigapisteistä Lahdessa.
KooKoo ja Pelicans väänsivät tutun kovaotteisesti liigapisteistä Lahdessa.

Kouvolan KooKoo joutui jatkoajalle keskiviikkoiltana Lahdessa toisen kerran 24 tunnin sisällä. Tiistaina Sumulaaksossa HPK:n Cody Kunyk upotti kouvolalaiset ajassa 62.41.

Keskiviikkona Pelicansin Aleksi Mustonen pysäytti Lahden jäähallin mediakuution digitaalit jatkoajalla aikaan 63.07. KooKoon Kim Strömberg istui tuolloin kaksiminuuttista kampituksesta.

Pelicans voitti ottelun 2—1 (1—0, 0—1, 0—0, 1—0).

KooKoo saa syyttää tappiosta omaa tehottomuuttaan. Kiekkoa ei taaskaan saatu vastustajan maaliin, vaikka paikkoja oli tarjoilla kun lihamukeja Lahden torilla.

KooKoo on laukonut kolmessa viimeisessä ottelussa peräti 167 kertaa, mutta heiluttanut vastustajan nuottaa vain kahdesti.

Myös KooKoon tappioputki piteni kolmen pelin pituiseksi. Viidestä viimeisestä pelistä se on voittanut vain yhden. Kahdesti se on hävinnyt peräkkäin jatkoajalla.

Lahdessa ilta oli maalivahtien. KooKoon maalilla kauden neljännen pelinsä torjunut Niilo Halonen koppasi 34 kiekkoa. Vastakkaisessa päädyssä Pelicansin Atte Tolvanen liimasi kumilaatan 24 kertaa.

KooKoon kolmen pelin viikko täyttyy lauantaina, kun Sumulaaksoon saapuu visiitille Porin Ässät.

KooKoolla ratkaisun avaimet loppusekunneilla

Runsaat 35 minuuttia väännettiin kaukalossa siitä, kumpi tarvitsee pisteitä kipeämmin. KooKoo hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia avauserässä, mutta Pelicans otti ohjat mitä pidemmälle toinen erä eteni.

Ajassa 35.10 Juha-Matti Aaltonen jatkoi pisteputkeaan (3+6) kuudenteen peräkkäiseen peliin ja vei kotijoukkueen 1—0-johtoon komealla rannelaukauksella. Aaltosen maali syntyi KooKoon kolmannen kaksiminuuttisen aikana.

KooKoo puolestaan onnistui neljännellä ylivoimalla, kun ottelu oli juuri ehtinyt kääntyä viimeiselle, eli pelimiesten kympille. Erik Karlssonin ranneveto pomppi Pelicans-maaliin Atte Tolvasen hanskakäden kautta. Ajassa 50.52 syntyneeseen 1—1-tasoitukseen merkittiin syöttöpinnat Kyle Platzerille ja Toni Kähköselle.

Ote siirtyi KooKoolle loppua kohti. Joonas Odenin ja Oskari Mannisen tolppavetoja lähemmäs kolmea liigapistettä KooKoo ei kuitenkaan päässyt.