KooKoo suli hyvän puolikkaan jälkeen — Pelicans pyyhälsi ohi ja ratkaisi rankkareissa

Urheilujohtaja Jarno Kultasen mukaan KooKoo saattaa tarvita vielä joillekin paikoille vahvistusta.

Lumikki Haaja

Kanadalainen Brendan O'Donnell (29) ei viihtynyt KHL:ssä, mutta Liigan kanssa voi käydä paremmin. Miehellä riittää yritystä, ja laukaus on terävä.
Kanadalainen Brendan O'Donnell (29) ei viihtynyt KHL:ssä, mutta Liigan kanssa voi käydä paremmin. Miehellä riittää yritystä, ja laukaus on terävä.

Puoli ottelua ajankohtaan nähden hyvää jääkiekkoa, toinen puolikas sekavaa höntyilyä. KooKoo pelasi perjantaina Liigaan valmistavista harjoituspeleistään ensimmäisen kotijäällään rakkaan naapurin Pelicansin viedessä virtuaalipisteet 3—4 voittolaukauksien jälkeen (2—0, 1—0, 0—3, 0—0, 0—1).

— Nämä ovat tärkeitä pelejä, jotta löydetään toisemme. Pelissämme oli ensimmäiset puoli tuntia paljon hyviä asioita, mutta sitten jänne katkesi, kun nostimme selän. Pelin opetus olikin, että meidän on vain tehtävä omia asioita ottelun loppuun saakka, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola analysoi.

Taiteiden yö hallissakin

KooKoon hyviin asioihin kuului oivallisesti porrastettu joukkuekarvaus, joka tuotti avauserässä kaksi herkullista katkoa hyökkäyssinisellä. Ensimmäisen taituroi sisään ruotsalaislaituri Malte Strömwall ja toisen 2—1-ylivoimasta syötön sijaan itse vetänyt Toni Kähkönen.

Avauserän hyökkäyspeli oli vielä hakemista, harhoja tuli tuli paljon. Toisen erän alku oli järjestelmällisempää laitojen käyttöä, kunnes se jänne sitten katkesi.

Kun samaan aikaan ottelun kanssa vietettiin hallin ulkopuolella Taiteiden yötä, niin taidetta oli myös KooKoon kolmannessa maalissa. Anrei Hakulinen olisi ruuhkassa maalin oikealla kulmalla voinut sutia itsekin laatan sisään, mutta oiva syöttö luistinmassan läpi vapautti Miikka Pitkäsen vasemmalla täysin avoimeen paikkaan.

— KooKoo karvasi hyvin ja vei peliä kaksi erää. Meille oli tärkeää päästä otteluun kiinni, lahtelaisten käskijä Ville Nieminen sanoi.

Salmiselta mallikas debyytti

KooKoon maalilla 18-vuotias Oskari Salminen pelasi kautta aikojen ensimmäisen miesten pelinsä. Tieto avauspaikasta Pelicansia vastaan tuli jo maanantaina, mutta yöunet eivät menneet.

— Ihan hyvältä tuntui pelata miesten ottelu, en ainakaan jäänyt jalkoihin. Olen 15—16-vuotiaasta asti halunnut jääkiekosta ammatin, joten tavoitteena on saada näitä pelejä lisää ja tunkeutua sitä kautta edustukseen, omalla ajalla ahkerasti treenaava Salminen tunnusti.

194-senttinen Salminen peittää hyvin, ja illan taideosastoon kuului ilman muuta Aleksi Mustosen läpiajon torjunta ja päälle vielä turvakoppi korkealta.

Salmisen nolla särkyi ajassa 43.40, mutta yksikään kolmesta takaiskusta ei mennyt nuorukaisen piikkiin.

”Määrällisesti joukkue on täynnä”

KooKoon ringissä on tällä hetkellä 16 hyökkääjää, 10 puolustajaa ja kolme maalivahtia.

— Määrällisesti joukkue on jotakuinkin täynnä. Tulevissa peleissä nähdään, tarvitaanko jollekin paikalle vielä vahvistusta, urheilutoimenjohtaja Jarno Kultanen selvitti.

Tulevissa peleissä nähdään, tarvitaanko jollekin paikalle vielä vahvistusta. — Jarno Kultanen

Perjantain kokoonpanossa oli yhtä lukuun ottamatta pelkkiä sopimuspelaajia. Kanadalainen Brendan O'Donnell ei tilastojensa perusteella viihtynyt KHL:ssä, mutta Liigan kanssa voi käydä paremmin. Miehellä riittää yritystä, ja laukaus on terävä.

— Taisi olla ensimmäinen peli puoleen vuoteen. Annetaan miehelle aikaa ja katsotaan rauhassa, valmentaja Tuokkola sanoi.

Puolustajista Ed Wittchow liikkuu kokoisekseen todella hyvin ja seuraa peliä tarkasti. Kaikkiaan joukkueen pakkiosasto näyttää lupaavan tasokkaalta jo elokuun lopussa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut