Hirvosen mitalitaistelu päättyi kuudenteen sijaan — ”Sen verran oli eväät syöty, ettei pystynyt enää haastamaan.”

AOP/DANIEL KOPATSCH

Eero Hirvosen mitalitaistelu päättyi kuudenteen sijaan.
Eero Hirvosen mitalitaistelu päättyi kuudenteen sijaan.

Kisapäivät vähenevät ja Suomen mahdolliset mitalilajit harvenevat Pyeongchangin olympialaisissa. Eero Hirvonen taisteli jo toista kertaa näissä kisoissa yhdistetyn mitalista, mutta jäi suurmäen ja 10 kilometrin hiihdon kisassa kuudenneksi.

Saksa otti kisassa kolmoisvoiton Johannes Rydzekin johdolla. Fabian Riessle otti hopeaa ja normaalimäen kisan voittanut Eric Frenzel pronssia.

Hirvonen oli mäkiosuudella seitsemäs minuutin päässä kärjestä, mutta vain 28 sekunnin päässä mitalisijasta. Kova saksalaiskolmikko pääsi matkaan puolisen minuuttia edellä ja teki yhteistyöllä kolmoisvoiton mahdolliseksi.

Hirvonen hiihti viisaasti ja saavutti kärjen hieman ennen kolmannen 2,5 kilometrin lenkin loppua. Mitalikamppailussa takamatkan kiinni kurominen tuli kuitenkin näkyviin, ja nuori suomalainen joutui taipumaan. Hän hävisi lopulta voittaja Rydzekille 22,1 sekuntia.

— Tuommoinen suoritus, en tiedä, voiko siihen olla tyytyväinen tai pettynyt, Hirvonen sanoi Ylen haastattelussa.

— Sen verran oli eväät syöty, ettei pystynyt enää haastamaan. Onhan se vähän eri juttu, että minä hiihdän käytännössä yksin, ja porukka pääsee hiihtämään yhdessä ja huilaamaan.

Ilkka Herola oli 18:s, Leevi Mutru 31 ja Arttu Mäkiaho 38:s.

Ampumahiihtojoukkue yllätti

Aiemmin tänään Suomen ampumahiihdon sekaviestiviestijoukkue Laura Toivonen, Kaisa Mäkäräinen, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo venyi kuudenneksi paljolti hyvin sujuneen ammunnan ansiosta. Suomi selvitti kisan ilman sakkokierroksia ja vähillä varapatruunoilla.

Suomi hävisi 1.03,9 minuuttia kultaa voittaneelle Ranskalle.