Myllykosken Ampujien Viivi Kemppi tähtäsi nuorten Suomen mestariksi SE-tuloksella – KuusA:n ampujat rohmusivat mitaleita Tyrrissä

Lassi Palo/Ampumaurheiluliitto

Myllykosken Ampujien Viivi Kemppi nousi finaalissa kaukaa takaa mestariksi.
Myllykosken Ampujien Viivi Kemppi nousi finaalissa kaukaa takaa mestariksi.

Myllykosken Ampujien Viivi Kemppi ja Satakunnan Ampujien Riku Koskela ottivat sunnuntaina ampumaurheilun 20-sarjalaisten asentokilpailuiden mestaruudet Kouvolan Tyrrissä.

Kempin peruskilpailutulos 1165 on uusi N20-sarjan Suomen ennätys. Kiväärin nuorten SM-kilpailuiden päätöspäivänä ei kilpailtu enää muissa sarjoissa.

Viivi Kemppi tähtäsi finaalissa 447,1 ja vei mestaruuden ennen ESF:n Alexandra Rosenlewiä (445,6) ja PieksA:n Essi Heiskasta (433,4). KuusA:n Jonna Mauno oli kilpailussa viides.

– Peruskisa oli todella hyvää tekemistä. Pieni notkahdus tuli pystyn kolmannessa sarjassa. Finaali alkoi huonosti, mutta kirin viimeiseltä sijalta ensimmäiseksi viimeisillä laukauksilla, Kemppi kertoi Suomen Ampumaurheiluliiton verkkosivuilla.

Kemppi voitti myös 18-vuotiaiden asentokilpailun lauantaina, sen niin ikään SE-tuloksella. Kemppi ampui polvelta 381, makuulta 395 ja pystystä 386. Perjantaina tuli hopeaa (N18, 50 m makuu 60 ls).

Kisat olivat menestys myös KuusA:n Lauri Tyllille, joka ampui mestariksi lauantaina M16-sarjassa. Hän oli lisäksi makuukisassa toinen ja kuittasi perjantailta pronssia.

Samuli Vainikka voitti puolestaan perjantaina mestaruuden (50 m makuu, 40 ls) tuloksella 406,1. Lauantaina Vainikka sai hopeaa.

Pinja Tapio oli perjantaina kolmas (N16, 50 m makuu 40 ls).

KuusA:n Jonna Mauno sai makuulta hopeaa sarjassa N20.

Y16J-sarjassa KuusA:n mestaritrio Lauri Tylli, Pinja Tapio ja Samuli Vainikka ampui yhteistuloksen 1213,9.

N20J-sarjassa Jonna Mauno, Pinja Tapio ja Santra Mauno otti kultaa yhteistuloksella 1800,00.

KuusA menestyi myös Y20J-sarjassa, kun Severi Mauno, Lauri Tylli ja Samuli Vainikka ampuivat 1785,00 ja ottivat hopeaa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset