”Enempää täpinöissään ei voi edes olla” — MyPan joukkue on erittäin motivoitunut lauantain ratkaisupelin alla

Päävalmentaja Jukka Karjalaisen mukaan nälkäisiä pelaajia löytyy koko joukkueellinen.

Kari Huusari

Tällaista juhlintaa nähtiin useasti lopuillaan olevan kauden aikana Saviniemen stadionilla. Tästä joukosta ovat lauantain ratkaisupelistä poissa kapteeni Heikki Pulkkinen (keskellä) ja Jussi-Pekka Rämä (keskellä takana).
Tällaista juhlintaa nähtiin useasti lopuillaan olevan kauden aikana Saviniemen stadionilla. Tästä joukosta ovat lauantain ratkaisupelistä poissa kapteeni Heikki Pulkkinen (keskellä) ja Jussi-Pekka Rämä (keskellä takana).

MyPa kohtaa lauantaina Tampereen Tammelassa jalkapallon Ykkösen karsinnan toisessa osaottelussa Tampereen Pallo-Veikot. Ensimmäinen joukkueiden kohtaaminen päättyi viikko sitten Saviniemen jalkapallostadionilla 1—1-tasapeliin.

MyPan palapelistä puuttuu lauantaina kaksi isoa palaa: maalitykki Jussi-Pekka Rämä ja kapteeni Heikki Pulkkinen. Kumpikin loukkaantui ensimmäisessä karsintapelissä.

TPV on ennakkosuosikki, mutta me olemme koko kauden ajan pelanneet altavastaajana. Osaamme hyvin sen homman.Jukka Karjalainen

Päävalmentaja Jukka Karjalaisen mukaan 23 maalia runkosarjassa viimeistelleen Rämän kausi on jo varmuudella paketissa ja Pulkkisen pelaaminen on erittäin epätodennäköistä.

— Pakkohan sen on näkyä kentälläkin, jos paras maalintekijä ja joukkueen kapteeni loukkaantuvat. Onneksi jo viime lauantain ottelu näytti, että joukkueesta löytyy kyllä motivoituneita pelaajia täyttämään isotkin saappaat.

"Eurofutisfiilis"

Karjalaisen mukaan MyPan joukkue on menetyksistä huolimatta hyvin hereillä ratkaisupelin alla.

— Nyt ollaan niin pitkällä kun tällä kaudella ja sarjatasolla pystytään menemään. Enempää täpinöissään ei voi edes olla. Nälkäisiä pelaajia löytyy koko joukkueellinen, Karjalainen totesi innostuneena.

Viime lauantainen ottelu Saviniemessä kauden ennätysyleisön (1 574) edessä oli iso ja uudenlainen elämys myös Karjalaiselle.

— Yleisö piti aika kovaa meteliä. Ensimmäisen kerran valmentajaurallani pelaajat eivät kentällä kuulleet mitä ohjeita heille huusin. Tuli ihan sellainen eurofutisfiilis, naureskeli Karjalainen.

"Koko kauden ajan altavastaajana"

TPV:n pelissä ei viime lauantain perusteella ollut päävalmentajan mukaan mitään sellaista mitä Myllykoskella ei jo tiedetty etukäteen.

— TPV oli tällä kaudella kohtaamistamme joukkueista parhaiten organisoitu. Ketään yksittäistä tähteä ei TPV:n kokoonpanosta erottunut, mutta se puolusti ja pelasi joukkueena erittäin hyvin, Karjalainen analysoi.

Karjalaisen mukaan tässä vaiheessa ei enää painella jarrupoljinta. Nousu Ykköseen kelpaa MyPalle mainiosti jos se vaan on tullakseen.

— TPV on ennakkosuosikki, mutta me olemme koko kauden ajan pelanneet altavastaajana. Osaamme hyvin sen homman, vakuuttaa Karjalainen.

MyPan uusi nousu

Tammikuussa 2015 MyPalta evättiin liigalisenssi. Lisenssikomitea katsoi seuran olevan kykenemätön selviytymään tulevasta kaudesta Jalkapalloliigassa.

MyPa sai paikan Ykkösestä, mutta luopui siitä helmikuussa 2015. Myöhemmin samassa kuussa selvisi, ettei seura hae paikkaa myöskään Kakkosesta.

Seuran hallitus päätti 20. helmikuuta 2015 hakea yhdistyksen konkurssiin. MyPa oli tuolloin HJK:n jälkeen pisimpään yhtäjaksoisesti pääsarjatasolla (1992—2014) pelannut seura.

Seuran juniori- ja harrastejoukkueiden toimintaa jatkoi helmikuussa 2015 rekisteröity MYPA juniorit ry.

MyPa palasi edustusjalkapalloon kaudelle 2017, jolloin sille myönnettiin Inkeroisten Purhan paikka Kaakkois-Suomen Kolmosesta.

MyPa nousi kauden 2017 päätteeksi Kakkoseen häviämättä otteluakaan maalierolla 50—8.

Kauden 2018 päätteeksi nousija MyPa voitti jännittävien vaiheiden jälkeen oman Kakkosen lohkonsa ja eteni Ykkösen karsintapeleihin.

Viikko sitten (6. lokakuuta) MyPa ja Tampereen Pallo-Veikot pelasivat tasan 1—1 Ykkösen nousukarsinnan ensimmäisessä osaottelussa Saviniemen jalkapallostadionilla. Ottelua seurasi kauden ennätysyleisö 1 574. katsojaa.

TPV ja MyPa kohtaavat ratkaisevassa toisessa osaottelussa lauantaina 13. lokakuuta Tammelan kentällä Tampereella. Nousija ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella. Jos maalit ovat tasan, ratkaisee vierasmaalien määrä. Jos nekin ovat tasan, ratkaistaan nousu Ykköseen rangaistuspotkukilpailulla.