KooKoo teki kovan kaappauksen — Norjan maajoukkuevahti Henrik Haukeland kouvolalaisten maalille

Urheilujohtaja Kultanen: Koimme, että meidän oli aika uudistaa maalivahtiosastomme.

Hannu Luostarinen

Norjan maajoukkuevahti Henrik Haukeland torjuu ensi kaudella KooKoon maalilla.
Norjan maajoukkuevahti Henrik Haukeland torjuu ensi kaudella KooKoon maalilla.

Norjan maajoukkuemaalivahti Henrik Haukeland, 24, torjuu kiekkoja Kouvolan KooKoon maalilla ensi kaudella. Haukeland ja KooKoo solmivat yksivuotisen sopimuksen, eli se kattaa tulevan liigakauden 2019—2020.

— Koimme, että meidän oli aika uudistaa maalivahtiosastomme. Haukelandista saamme erinomaisen ja edelleen kehityskelpoisen torjujan, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen sanoo.

Haukelandista saamme erinomaisen ja edelleen kehityskelpoisen torjujan. — Jarno Kultanen

188-senttinen Haukeland on urheilullinen ja moderni maalivahti. Hän siirtyy Kouvolaan Turun Palloseurasta, jossa hän torjui viime kaudella runkosarjassa 26 ottelua. Hän oli torjuntaprosentilla 91,44 Liigan runkosarjan neljänneksi paras veräjänvartija.

Palloseuran kausi päättyi puolivälierissä, kun HPK oli parempi voitoin 4—1. Haukeland pelasi HPK-sarjan neljää ensimmäistä erää lukuun ottamatta kaikki pelit torjuntaprosentilla 91,75.

Useampi seura Haukelandin perässä

Aiemmin Haukeland on pelannut kotimaansa Norjan pääsarjassa ja Ruotsissa kahdella korkeimmalla sarjatasolla. Haukeland on torjunut sekä Leksandin että Timrån Allsvenskanista SHL:ään. Kauden 2017—2018 päätteeksi hänet palkittiin Allsvenskanin parhaaksi maalivahdiksi.

Haukeland on pelannut Norjan maajoukkueessa Pyeongchangin olympialaisissa ja kaksissa MM-kisoissa.

Norjalaisvahdin perässä oli tiettävästi useampikin seura. Ruotsalainen Aftonbladet uutisoi pari viikkoa sitten, että ainakin kaikki kolme maalivahtiaan menettävä Örebro HK tavoitteli Haukelandia tosissaan.

Koko maalivahtiosasto uusiksi

Kouvolan Sanomien saamien tietojen mukaan KooKoo uudistaa maalivahtiosastoaan isolla kädellä. Tämä tarkoittaa sitä, että viime kaudella KooKoo-maalilla torjuneet Juha Järvenpää ja Samu Perhonen jättävät seuran.

KalPa tiedotti jo torstaina, että se on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Perhosen kanssa. Hän on edustanut jo aiemmin kuopiolaisseuraa.

Maalivahdeista KooKoolla on nyt Haukelandin lisäksi ensi kauden kattava sopimus 19-vuotiaan Oskari Salmisen kanssa, joka Järvenpään ja Perhosen loukkaannuttua torjui mainion loppukevään (16 ottelua/89,96%).

KooKoon sopimustilanne

Maalivahdit:

Henrik Haukeland (sopimus 2020 asti), Oskari Salminen (2020).

Puolustajat:

Alexander Bonsaksen (2020), Santeri Salmela (2020), Arttu Pelli (2020), Peetro Seppälä (2020), Martin Berger (2020), Kalle Valtola (2020).

Hyökkääjät:

Sami Tamminen (2020), Kim Strömberg (2020), Toni Suuronen (2021), Olli Korhonen (2020), Joonas Oden (2021), Erik Karlsson (2020), Kasperi Ojantakanen (2020), Kimi Koivisto (2021), Juha-Pekka Haataja (2020), Anrei Hakulinen (2020).

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut